Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

FIVE: Tenet is terug dankzij korte film van Teen Wolf-acteur

Teen Wolf-acteur Stephen Ford heeft met een budget van 300 dollar en een groep vrienden een verrassend toffe korte film gemaakt, geïnspireerd door Tenet. Maak kennis met FIVE.

De bioscoopindustrie begint weer op gang te komen. De trailers voor nieuwe films vliegen je om de oren, en de bioscopen openen weer massaal hun deuren.

Veel te zien in de bioscoop

Dat gebeurde afgelopen zomer ook al, toen het virus zich even koest hield. Maar toen was er amper wat te zien. Dit keer kun je naar misschien wel de beste Nederlandse oorlogsfilm ooit gaan, De Slag om De Schelde.

Een peperdure productie die zowel critici als consumenten weet te bekoren. Of je schaft een ticket voor Nomadland aan, de indiefilm die de Oscar voor de Beste Film won. En vergeet Cruella ook niet.

Coronostalgie: 12 tatoeages die de pandemie vereeuwigen

Christopher Nolan en Tenet

Afijn. Er is één regisseur die niet voorzichtig achter de rest aanloopt en zijn blockbuster vorig jaar al uit durfde te brengen. Dan hebben we het over Christopher Nolan, die vorig jaar Tenet uitbracht.

Een ambitieuze actiefilm met John David Washington en Robert Pattinson in de hoofdrol. Waar andere grote studios hun dure films niet uit durfden te brengen, besloot Nolan het proefkonijn te spelen. Zijn boodschap was keihard en zeer duidelijk: Hollywood liet de bioscopen in de steek.

Geen vetpot maar wel inspiratie

Het leverde ons een zeldzaam enerverend filmuitje op. Maar Warner Bros. zal er minder blij mee zijn geweest. Hoewel het virus het rustig aan deed, loog de box office er niet om: Tenet was geen vetpot voor de studio.

De bioscopen zullen Nolan in ieder geval eeuwig dankbaar zijn. Plus: de film leverde verveelde filmmakers een verse dosis inspiratie op.

FIVE: korte film

Dat gold ook voor Stephen Ford, een acteur die je kunt kennen uit Teen Wolf, maar die de laatste jaren vooral als regisseur aan de weg timmert.

Hij heeft op YouTube nu bewezen dat hij ook uit de voeten kan zonder enorme Hollywood-budgetten. Daar bracht hij namelijk FIVE, een korte film die geïnspireerd is door Tenet. Zowel qua stijl als qua spirit, zo benadrukt Ford.

300 dollar

Met een budget van 300 dollar, bevriende acteurs en vooral een hoop creativiteit ging de jonge regisseur aan de slag. Het resultaat is een korte film over een heist die met hetzelfde duizelingwekkende tijds-concept als in Tenet aan de haal gaat.

Je kunt FIVE in zijn geheel hieronder checken:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.