Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 10 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Battlefield 2042 onthuld: explosieve trailer toont next-gen shooter

Het is alweer drie jaar geleden dat Battlefield V ons mee terugnam naar de Tweede Wereldoorlog. Komende herfst is het tijd voor het volgende deel, Battlefield 2042. De futuristische Call of Duty-killer is onthuld middels een spectaculaire eerste trailer.

Zoals de naam al doet vermoeden gaan we weer knallen in de toekomst. Battlefield 2042 speelt zich af in de nabije toekomst. Niet al te futuristisch dus, maar wel net ver weg genoeg om wat creatievere wapens en voertuigen te introduceren. De game komt op 22 oktober uit op de Xbox One, Series X, Ps4, PS5 en PC.

Battlefield 2042: op het randje van de afgrond

In Battlefield 2042 staat de wereld op het punt van instorten. Tekorten aan voedsel, energie en schoon water hebben geleid tot tientallen mislukte naties, waardoor de grootste vluchtelingencrisis in de menselijke geschiedenis is ontstaan. Onder deze Non-Patriated, of No-Pats, bevinden zich families, boeren, ingenieurs – en zelfs soldaten.

Te midden van deze crisis trekken de Verenigde Staten en Rusland de wereld in een totale oorlog. No-Pat Specialists voegen zich bij beide partijen, niet vechtend voor een vlag, maar voor de toekomst van de Non-Patriaten in deze nieuwe wereld.

Gevarieerde maps

Het levert nieuwe maps op die vrij somber ogen. Dit is geen florerende wereld, geen optimistische toekomstdroom. Je kunt gaan knallen in Antartica, waar je vecht om olie, een versie van Doha die geteisterd wordt door zandstormen, een opgedroogd stuk zeebodem in India met gestrande schepen en een Zuid-Koreaanse metropool waar een “door kwamtum aangedreven desinformatiehub” actief is.

De maps zijn volgens ontwikkelaar DICE ontworpen voor de PS5 en de Xbox Series X. Oftewel, vol details en vooral erg groot. Ja, Battlefield 2042 zal nog steeds speelbaar zijn op de PS4 en Xbox One, maar dan wel met minder spelers. Op de next-gen-consoles kun je gaan knallen met maar liefst 128 spelers. De vorige generatie blijft steken op 64 gamers.

Battlefield 2042 onthuld: explosieve trailer toont next-gen shooter
🔫 (Afbeelding: DICE)
Battlefield 2042 onthuld: explosieve trailer toont next-gen shooter
🔫 (Afbeelding: DICE)

Geen single-player of Battle Royale

Opvallend genoeg krijgt Battlefield 2042 geen singleplayer-campagne. Het wordt puur multiplayer-chaos. Ook heeft Dice een opmerkelijke keuze gemaakt. De game krijgt in tegenstelling tot de grote concurrent, Call of Duty, geen Battle Royale-modus. Voorlopig hebben we het dus nog niet over een Fortnite-killer.

Wel kun je rekenen op een andere recente trend. De nieuwste Battlefield krijgt namelijk ook een spin-off voor op je smartphone. Daarover is echter nog praktisch niks bekend. Als het aan DICE ligt blijf je na oktober nog lang doorspelen, want Battlefield 2042 wordt gepositioneerd als een live service-game. Een spel dat continu geüpdatet wordt met nieuwe features, veranderende maps en zowel gratis als betaalde battle passes. Een aanpak die zonder het jaarlijkse releasetempo van Call of Duty als muziek in de oren klinkt.

Iconische move

Check hieronder de eerste explosieve trailer. Oplettende fans kunnen meerdere iconische moves uit de Battlefield-geschiedenis spotten. Waaronder de LoopZook, een kunstje waarbij je met je jet omhoog vliegt, eruit springt, iemand neerknalt met ee bazooka, om vervolgens opnieuw je jet in te stappen. Die spot je op 3:00 in de onderstaande video.

PlayStation 5 deze week weer te koop dankzij topgame: dit moet je weten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.