Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Coronostalgie: 12 tatoeages die de pandemie vereeuwigen

Dankzij de verschillende vaccins komt er in steeds meer landen een einde aan COVID-19. Er zijn zelfs al mensen die lijden aan coronostalgie en terugverlangen naar de stilte op straat. Heb jij dat ook? Wellicht haal je dan inspiratie uit een van deze tatoeages, waarmee je de pandemie vereeuwigt.

We kenden al stijlen als realistisch, old school, minimalistisch en Maori. Voeg aan dat rijtje gerust ook COVID-19 toe. Niet echt een stijl natuurlijk, maar wel de meest opvallende tattoo-trend van deze eeuw.

COVID-19 tattoo

Sinds het coronavirus vorig jaar uitbrak, zagen tattoo-studio’s steeds meer aanvragen voor tatoeages met mondkapjes, toiletrollen of andere attributen die symbool staan voor het afgelopen anderhalf jaar dat wereldwijd in het teken stond van COVID-19.

Mensen en studio’s vereeuwigden de pandemie met inkt en deelden COVID-19 tattoo’s aan de lopende band. De één brengt middels zijn tatoeage een ode aan de toiletrol, die vooral in de eerste maanden symbool stond voor massahysterie. Een ander besteedt met zijn tattoo aandacht aan vogelmaskers die dokters droegen tijdens de pest, een nog veel heftigere pandemie.

Tatoeages met mondkapje populair tijdens de pandemie

Maar als je een beetje door Instagram aan het scrollen bent, kom je erachter dat vooral het mondkapje populair is onder mensen die een Covid-19 tattoo zetten. Ter inspiratie: een compilatie van deze toch wel macabere trend.

Bekijk hier nog meer tatoeages die de pandemie vereeuwigen.

De beste Nederlandse tatoeëerders

Dusdanig geïnspireerd dat je zelf ook een Covid-19 tattoo wil laten zetten? Check dan dit artikel, waarin we de beste Nederlandse tatoeëerders op een rij hebben gezet. Bedenk eerst even wat voor type tatoeage je wil, want we hebben ze gerangschikt op stijl.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.