Redactie
Redactie Stijl 28 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

3 top tatoeëerders in Nederland: Maori/Japans

Overweeg je om inkt in je huid te laten prikken? Wil je jouw favoriete plaat of een betekenis voor goed vastleggen op je lichaam? Doe het dan alsjeblieft goed. Stap één: zoek naar de juiste tatoeëerder.

Wij gaan je helpen door iedere week drie artiesten voor te stellen, die gespecialiseerd zijn in een bepaalde stijl. Dit keer: de mannen en vrouwen die Japanse en Maori tattoos tot in de puntjes beheren. Voorgaande edities vind je hier (realistisch), hier (old school), hier (minimalistisch) en hier (dots/grafisch).

Jeroen Franken

Een nuchtere artiest, vol mooie verhalen. Bovenal een koning in zijn vak, zo bewijzen ook de onderstaande foto’s. Jeroen werkt in Eindhoven in zijn shop Seven Seas Tattoos.

Rob Deut

Rob doet niet aan chaos en paniekprikken, maar houdt het zen. Eén cliënt per dag en geen priegelwerk. Al zijn tattoos vertellen een verhaal en daar is ruimte voor nodig. Je vindt hem in IJmuiden.

Orie Lightning

Orie loopt al een tijdje rond op deze aarde en dat zie je terug in zijn zeer gedegen werk. Inmiddels is hij nog amper actief, maar hij heeft wel een nalatenschap achtergelaten in de vorm van de onderstaande beelden en zijn shop Dragon Tattoo in Eindoven. Inmiddels zwaait zijn zoon Jim Orie daar de scepter, die meer thuis is in Maori. Het werk van Jim, vind je hier.

Amar Goucem

Amar werd ons aangeraden door een lezer (waarvoor dank) en is eveneens actief onder de vleugels van Dragon Tattoo. Verwacht Japanse tattoo-kunst in z’n puurste vorm. Ben je fan van deze stijl? Volg dan ook het Instagram-account Japanse Ink, waar de betere Japanse tattoos worden uitgelicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.