Redactie
Redactie Kleding 30 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Sneakers onder een pak dragen? Zo werkt het!

Ooit was het ondenkbaar, maar inmiddels is alles behalve ongewoon om sneakers onder een pak te dragen. En waarom ook niet? Het oogt vlot – en indien juist uitgevoerd – ook stijlvol.

In dit artikel laten we je aan de hand van voorbeelden zien hoe je sneakers combineert met een pak of formele outfit. In de regel geldt dat witte varianten de voorkeur genieten, dus doe straks vooral nog wat inspiratie op met het onderstaande artikel:

10x witte sneakers voor deze lente en zomer

De combinatie van een pak met sneakers, zorgt voor een gedegen uitstraling. Je laat zien dat je aandacht besteedt aan je outfit en jezelf niet klakkeloos in een kantooruniform hijst. Het oogt formeel, maar wel toegankelijk en vlot. Een ideale combinatie voor veel situaties waarin casual niet gewenst is, maar overdressed ook onnodig is.

Draag sneakers casual

Allereerst de casual formele outfit in combinatie met sneakers. Laat het overhemd achterwegen en vervang het door een coltrui of een simpel (doch kwalitatief) T-shirt. Zwart of wit werkt vrijwel altijd. Kies voor een slim fit pantalon die net boven de enkels stopt en draag de schoenen comfortabel met blote enkels. Een tweede optie is om het pak aan de wilgen te hangen en je outfit zelf samen te stellen. Kies bijvoorbeeld voor een jasje in combinatie met een coltrui en breek het geheel met een andere kleur chino. Blote enkels als de zon schijnt, speelse (maar niet overdreven) sokken wanneer het kouder is.

Chique

Ga je voor een driedelig pak met sneakers, zorg dan dat je investeert in classy varianten en geen afgetrapte schoenen draagt. Kies een paar lederen, witte of beige schoenen. Omdat je de keuze hebt gemaakt om niet voor herenschoenen te gaan, kun je het pak net iets luchtiger dragen dan normaal. Draag het jasje bijvoorbeeld over je arm of schouders en gooi de bovenste twee knoopjes los. Een verzorgde (stoppel)baard, maakt het geheel af.

Gewaagd

Je ziet het steeds vaker voorbij komen: mannen die een pak combineren met opzichtige sportschoenen. Van de lompe varianten, de oude Reeboks die je vroegen tijdens de gymlessen droeg, zijn wij minder fan. Het is een statement maken om het statement maken, zonder te kijken naar stijl.

Wil je toch van de traditionele paden afwijken (wat sneakers onder pak in bepaalde omgevingen per definitie nog zijn), ga dan voor een mooie gekleurde versies. Er zijn simpelweg drie opties: een keihard contrast met de kleur van het pak (navy pak met rode sneakers bijvoorbeeld), een combinatie van neutrale kleuren (licht blauw met bruintinten) of een combinatie van ‘street/skate’-trainers zoals die van Converse of Vans. Je kunt het natuurlijk ook omdraaien door een gewaagder pak te dragen (ruitjes bijvoorbeeld, zie hoofdfoto) en de sneakers weer kalm te houden. Balans is het codewoord. –> Benieuwd waar je écht unieke sneakers kunt vinden? In dit overzicht hebben we de tofste sneakerwinkels op een rij gezet <–

Zo draag je sneakers onder een pak

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.