Redactie
Redactie Kleding 1 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Opgerolde broekspijpen met blote enkels: zo werkt het

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat je als man tijdens de lente- en zomermaanden met je jaarlijkse stijlvragen op de proppen komt. Past deze zonnebril bij mijn gezicht? Wel of geen korte broek op kantoor? En hoe werkt het met het oprollen van je broekspijpen in combinatie met blote enkels? Met dat laatste gaan wij je in dit artikel helpen. 

In essentie zijn er vier technieken die je kunt toepassen. De lengte waarop de broek is altijd hetzelfde: op of net boven de enkels. Hieronder lichten we de vier technieken toe.

De opgerold broekspijp

Een basic optie die vooral goed werkt met chinos. Je rolt de broekspijp simpelweg een paar keer om tot ‘ie net boven je enkel terechtkomt. Hoe strakker de broek, hoe dunner de opgerolde rand. Een losse roll oogt meer casual.

Schoenen zonder sokken dragen

De Pin Roll

Deze techniek is vooral populair bij sneakerheads. De pin roll zorgt voor een wat scherpere verschijning. Je vouwt de overgebleven stof aan de onderkant van je broek samen, vóór je de broek oprolt. Hierdoor komt je broek extra strak om je enkel te zitten.

Deze techniek werkt vooral goed met wat stroevere stoffen, zoals een jeans. Een bijkomend voordeel is dat het omgerolde stuk een andere kleur heeft, wat het net allemaal wat spannender maakt. Met de pin roll kunnen je kersverse sneakers in optima forma shinen.

De turn-up

Voor een meer formele outfit kan een enkele omvouw goed werken. Dankzij deze techniek kun je iets meer lucht toelaten tijdens warme dagen, zonder in te leveren op klasse.

Hoewel je deze vouw handmatig kunt creëren, is de kans groot dat – door flexibiliteit van de stof – de broek weer inzakt. Een kleermaker kan ze subtiel doch permanent vastzetten.

Broek omrollen

De crop

Sinds mannen niet meer schromen om hun enkels aan de wereld te etaleren, besloten fabrikanten om het harde werk al voor ons te doen. Zomerse broeken worden steeds vaker ingekort, zodat onze enkels alle ruimte krijgen. Het nadeel is dat er geen omvouw zichtbaar is, waardoor een deel van het effect verdwijnt.

Sokloos schoenen

Welke sokken kies je?

Je kunt er voor kiezen om geen sokken te dragen, maar dan neem je wel het risico op zweetkakkers en blaren. Kies liever voor onzichtbare sokken (de laagste soort) met een rubberen grip aan de onderkant, zodat ze niet wegglijden. Pro-tip: schoendeo. Werkt goed en zorgt dat je geen sokken hoeft te dragen in schoenen.

De schoenkeuze

Een opgerolde broek houdt je lichaam koel, je enkels zijn immers een van de belangrijkste koelpunten van het lichaam. Een ander voordeel van een opgerolde broek, is de extra aandacht voor je schoenen. Check hier onze wekelijkse sneaker-update of dit artikel over herenschoenen, voor meer inspiratie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.