Redactie
Redactie Human Interest 2 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Vrouwen en anale seks: dit percentage heeft er ervaring mee

Anale seks is voor velen nog steeds een taboe, maar de cijfers zeggen iets anders: uit dit onderzoek blijkt namelijk dat 43 procent van de mannen en 37 procent van de vrouwen ervaring heeft met het fenomeen. Het onderzoek is gedaan onder hetero mannen en vrouwen.

De cijfers komen overeen met een ander onderzoek, wat de uitslag vrij betrouwbaar maakt. Dat 37 procent van de vrouwen ervaring heeft met anale seks, betekent niet per se dat jouw partner hier ook direct zin in heeft. Mocht je het experiment toch willen aangaan, houd dan rekening met de volgende zaken.

Communicatie is key tijdens anale seks

Seks moet bespreekbaar zijn, ook anale seks. Leg het voor aan je vriendin, maar ga absoluut niet voor het verrassingseffect. Nooit. Onaangekondigd binnenstormen is zeer pijnlijk. Probeer eerst met tact naar haar interesses te vissen of opper subtiel (of juist met een grap) jouw fantasieën. Indien jullie op één lijn zitten, moet dit geen probleem zijn.

Wees een gent

Je bent geen loodgieter, dus handel voorzichtig. Forceer de boel niet, maar begin met de juiste opwarming. Mannen staan in het algemeen sneller te springen om aan de bak te gaan, maar je weet: een goed opgewarmde vrouw is de heilige graal voor goede seks. Benader haar met gevoel en communiceer waar nodig – ze geeft vanzelf aan of de juiste tijd is aangebroken. De Nederlandse man is in het algemeen groot geschapen, dus begin met een vinger en tast voorzicht af wanneer je volle toegang kunt krijgen.

Goed om te weten over anale seks

Glijmiddel helpt. Ga voor het pro-spul op siliconen basis en laat de plakkerige rotzooi achterwegen. Een condoom is een optie, maar niet ideaal (in vaste relaties, uiteraard). Beter kun je de keuze maken om te eindigen met anale seks. De weg terug naar de vagina is niet aan te raden, die twee gaan bacterie-wise niet goed samen. En ja: de kringspier kan het – indien je het goed aanpakt – gewoon hebben. Geniet!

–> Lees ook ons artikel: ‘Hoe voelt anale seks voor een vrouw? 9 vrouwen vertellen’ <–

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.