Redactie
Redactie Shoes 13 mrt 2018

De schoenen die iedere gent moet hebben

Hoeveel schoenen heb je als man nodig? Dat is subjectief natuurlijk maar voor een complete basis, raden wij 11 paar aan. Waarom en welke schoenen dat moeten zijn, lees je in dit artikel.

Met de onderstaande schoenen creëer je een complete basis. Haal deze schoenen in huis en je zult elke dag een geschikt paar hebben om te dragen, ongeacht jouw outfit of de gelegenheid. Met minder kun je vast ook voort, maar hey, een beetje ambitie kan geen kwaad toch? En meer kan natuurlijk altijd.

Zwarte Oxfords of Derbies

De basis van elke formele of nette outfit. Zwarte Oxfords of Derbies (welke van de twee jij prefereert) vormen de backbone van jouw schoenengarderobe. Houd ze altijd netjes en gepoetst.

Bruine Oxfords of Derbies

Bruine nette schoenen waren lange tijd ‘not done’ onder een pak. Gelukkig is dit taboe doorbroken want een fraaie bruine nette schoen doet het fantastisch onder een (navy)blauw pak. Vergeet niet om jouw riem met de schoenen te matchen. Dit geldt ook voor je horloge. Ook met een pak in meer trendy kleuren (denk donkergroen of oker- en mosterdgeel) kom je met bruine schoenen doorgaans het beste voor de dag.

Witte sneakers

Niets wijst op zo’n sterke sneaker game als smetteloze witte sneakers onder jouw outfit. De veelzijdigheid van witte sneakers maakt deze tot een must-have. Van denim tot street style, high fashion en ja, voor sommigen zelfs het pak: de witte sneaker kan bijna altijd.

Zwarte sneakers

De tegenhanger van witte sneakers voor in het naseizoen. Daarbij gewoon altijd slick en onmisbaar voor liefhebbers van een minimalistische outfit. Zwart is daarnaast wellicht nog wel gangbaarder dan wit. In tegenstelling tot witte sneakers zijn zwarte exemplaren niet altijd een blikvanger. En dat is goed, want dat wil je ook niet altijd.

Espadrilles

Het fijnste schoeisel voor op de echt warme dagen. Lekker met blote voeten, goede shorts en een fraai shirt erboven, zonnebril op de neus en je ziet eruit alsof je op Pitti Uomo thuishoort. Opteer altijd voor een lichte kleur. Het is zomer, amigo.

Zwarte leren loafers of mocassins

Net als bij Oxfords en Derbies kun je ook kiezen tussen loafers of mocassins. Waar jouw voorkeur ligt. Met een goed paar zwarte loafers of mocassins ben je verzekerd van een nette schoen voor bij je zomerse formal wear.

Bruine loafers of mocassins

‘Leer’ laten wij hier weg, want in het bruin kun je ook opteren voor suède loafers of mocassins. Ook hier geldt weer: zwart is klassieker, bruin meer trendy/fashionable. Wil je netjes voor de dag komen maar wel iets moderner of in een andere kleur dan zwart of grijs, dan zijn bruine loafers of mocassins jouw buddies.

Een paar statement brogues

Een fraai paar brogues vormt wellicht wel het toppunt van stijl aan de voeten. Ten opzichte van een Oxford of Derby is een brogue expressiever en van nature meer een eye catcher. Wees dan ook niet bang op jouw brogues in een andere kleur te dragen dan bruin, hoewel je daarmee óók altijd goed zit.

Een paar monk straps

Wat jouw brogues met name in de herfst en winter doen voor jouw outfit, doen monk straps in het voorjaar en de zomer. De ideale schoen voor bij een stijlvolle outfit op een zwoele zomeravond. Gentleman approved.

Signature sneakers

Je hebt jouw zwarte en jouw witte sneakers maar daarnaast is er natuurlijk nog ruimte voor een wat meer uitgesproken exemplaar. Kies jouw signature sneakers: de informele eye catchers die bij je passen en jouw stijl afmaken.

Een paar Chukka boots

De draagbaarste exemplaren onder de boots. Komen zowel in een street style als een casual-chic outfit tot hun recht. Denk aan een goed paar jeans en een colbert erboven. Als je één paar moet kiezen, ga dan voor een grijs- of bruintint.

Reageer op artikel:
De schoenen die iedere gent moet hebben
Sluiten