Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 21 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Vijf dikke films op Netflix om in de stemming te komen voor het nieuwe seizoen van ‘Shooter’

Morgen verschijnt eindelijk het derde seizoen van de keiharde actie serie Shooter op Netflix. Na twee seizoenen die we in no-time gebinged hebben, gaat het verhaal van Bob Lee Swagger weer verder, maar niet voordat je helemaal in de juiste stemming bent. Wij gaan je daarbij helpen, want we hebben vijf topfilms op Netflix geselecteerd waar iedere Shooter-fan van gaat genieten.

1. Shooter

We trappen maar meteen af met een inkoppertje, want natuurlijk mag de film waarop de serie gebaseerd is niet ontbreken. Het begin van de film lijkt sterk op die van de serie, maar er zijn wel degelijk verschillen. Om te beginnen speelt Mark Wahlberg de rol van Bob Lee Swagger in plaats van Ryan Phillippe. Verder verloopt ook het verhaal net even anders. Een betere film om in de stemming te komen, is er gewoon niet.

2. Enemy at the Gates

Zoek je een echt goede film over snipers? Dan hoef je niet verder te kijken, want beter dan Enemy at the Gates gaat het niet worden. In de film volgen we een Russische soldaat genaamd Vasili Zaytsev. Hij neemt het, tijdens de strijd om Stalingrad, met zijn sniper rifle op tegen een Duitse sluipschutter. Deze film over de Tweede Wereldoorlog, met een glansrol van Jude Law, moet je gezien hebben.

3. The Bourne serie

Identity, Supremacy, Ultimatum en Legacy. Maar liefst vier van de vijf Bourne films zijn te vinden op Netflix. De filmserie over een door Matt Damon gespeeld CIA assassin met geheugenverlies doet ons sterk denken aan Shooter. In beide actieknallers zien we namelijk hoe een ongekend vaardige moordmachine wordt opgejaagd en tegelijkertijd zijn onschuld probeert te bewijzen.

4. Jack Reacher

Een agent die het moet opnemen tegen een sluipschutter die vijf mensen vermoord heeft. Dit lijkt misschien niet heel erg op het verhaal van Shooter, maar wij zien genoeg overeenkomsten om Jack Reacher op te nemen in dit lijstje. Het is zeker niet de beste film van hoofdrolspeler Tom Cruise, maar dat neemt niet weg dat het een vermakelijk film is die gemakkelijk wegkijkt.

5. Olympus/London has Fallen

Oké, we weten ook wel dat deze twee films met Gerard Butler en Morgan Freeman absoluut geen meesterwerken zijn. Beiden kregen er dan ook flink van langs door de critici, maar ze gaan over een aanslag op de president van Amerika en dat past dan weer perfect bij Shooter. Je moet er zonder hoge verwachtingen ingaan en dan zijn beide films best vermakelijk. Gewoon een bakje borrelnootjes en een biertje erbij, dan heb je een prima avond.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.