Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Gezondheid 21 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo gebruik je de MyFitnessPal-app om effectief af te vallen

Blijven die spareribs steeds vaker in de vorm van vet rond je middel kleven. Maak je niet druk. De kilo’s die je nu nog te veel hebt, kun je prima laten verdwijnen of omzetten in spiermassa. Om dit op de meest effectieve manier te doen, download je MyFitnessPal.

Miljoenen zijn je voorgegaan. MyFitnessPal werkt! De CalorieënTeller-app is door zowel medisch onderzoek als consumenten onderscheden voor zijn effectiviteit. Als jij wil afvallen en dat op de beste manier wil doen, weet je wat je moet raadplegen.

Alles op één plek

De CalorieënTeller-app of MyFitnessPal (afhankelijk van wat voor telefoonsysteem je hebt) is op de eerste plaats een dagboek waarin je jouw eetpatroon registreert. Als je de app voor de eerste keer start, meld je jezelf aan en geef je op wat je doel wordt. Wil je aankomen, op gewicht blijven of afvallen? Nadat je jouw doelen hebt opgesteld kun je dagelijks invullen wat je eet.

Wil je veel afvallen. Dan vertelt MyFitnessPal je hoeveel calorieën je maximaal op een dag mag eten. Het is aan jezelf om daar onder te blijven, maar er zijn handige functies die dit wat makkelijker voor je maken.

Je kan in het maaltijden en recepten menu-inspiratie opdoen voor maaltijden die je kunt bereiden. Deze recepten worden geselecteerd voor jouw specifieke doelstellingen. Dit maakt het afvallen niet makkelijker, maar wel een stuk leuker.

MyFitnessPal als hub

Je kan apps van derde partijen downloaden en aan de MyFitnessPal koppelen. Je kan de app uitbreiden met je favoriete fitness apps en programma’s. Het maakt niet uit wat voor soort telefoon je hebt. Je kan MFP bijvoorbeeld koppelen aan Samsung Health of Google Fit. Ook ondersteunt hij apps die bedoeld zijn voor activity trackers zoals FitBit. MyFitnessPal maakt de gekoppelde workout- en fitness-apps zoals Samsung Health ook een stuk effectiever. Samsung Health kan bijvoorbeeld sneller effectieve workouts voor je selecteren die je helpen af te vallen.

Effectief

Het echte werk zul je zelf moeten doen.In MyFitnessPal kun je gemakkelijk je voortgang bijhouden, maar helaas bestaat er nog geen app die je zonder moeite laat afvallen.. Hierdoor weet je van dag tot dag wat je moet doen en hoeveel calorieën je nog mag eten. Daarnaast is afvallen niets meer dan bewuster met eten omgaan en dat doe je dus in MFP. Om te bewijzen dat deze theorie werkt, schreven we het artikel: ‘Afvallen kan ook met bier, roomijs en pizza’. Zolang je maar weet hoeveel je eet, zul je slagen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.