Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's 9 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Deze Ferrari is nu de duurste auto ooit online verkocht

Een Ferrari LaFerrari uit 2017 is nu de duurste auto ooit die online is verkocht. De auto is verkocht via Bring a Trailer, een service voor tweedehands auto’s die ooit begon als blog.

Een paar weken geleden werd deze Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut verkocht voor een recordbedrag van 135 miljoen euro. Daaraan gaat deze Ferrari LaFerrari uit 2017 bij lange na niet tippen.

Ferrari LaFerrari is duurste online auto ooit

Wel is het de duurste auto ooit online verkocht. De Ferrari LaFerrari uit 2017 leverde via het internet 5,36 miljoen dollar op, omgerekend 5 miljoen euro. Bij veel veilinghuizen komt er dan nog eens 10% aan toeslag bovenop, wat bij dit soort auto’s behoorlijk in de extra kosten loopt. Bring a Trailer heeft echter een toeslag van maximaal 5.000 dollar of 5 procent, afhankelijk van wat minder is. Dat maakte de service mede zo populair.

ferrari laferrari, duurste auto ooit online verkocht, bring a trailer
(Afbeelding: Bring a Trailer)

De vorige twee duurste auto’s ooit online verkocht waren ook Ferrari’s. Zo werd een Enzo uit 2003 voor 2,64 dollar (2,46 miljoen euro) verkocht in 2020. Niet lang daarna werd er een Ferrari 550 GT1 Prodrive uit 2001 via het internet verkocht voor 4,29 miljoen dollar (4 miljoen euro). Dit was de vorige recordhouder, maar die is nu dus uit de boeken gereden door zijn fabrieksgenoot.

Waar (en snelheid) voor je geld

De Ferrari LaFerrari heeft een 6.3 liter V12-motor en beschikt over 950 pk. Je kunt in 2,5 seconden de 100 kilometer per uur halen en de topsnelheid ligt rond de 349 kilometer per uur. Lewis Hamilton heeft ook een exemplaar in zijn bezit. Bekijk hier zijn volledige wagenpark.

ferrari laferrari, duurste auto ooit online verkocht, bring a trailer
(Afbeelding: Bring a Trailer)

Om een bruggetje te maken, nu we het toch al over Lewis Hamilton en zijn Ferrari LaFerrari hebben gehad: bekijk in dit artikel de duurste Formule 1-auto’s ooit verkocht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.