Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 27 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

5 redenen waarom je F1 2022 toch weer in huis moet halen

Bij sportgames die jaarlijks verschijnen, is het altijd weer de vraag of het de moeite waard is om de nieuwe game in huis te halen. Denk aan FIFA, NBA 2K en natuurlijk de F1 games van Codemasters. Binnenkort verschijnt met F1 2022 het nieuwste deel en wij gingen er alvast mee aan de slag.

Vanaf 1 juli ligt F1 2022 in de (digitale) schappen. Zo kun je vlak voor de Grand Prix van Silverstone eindelijk zelf ervaren hoe het is om te racen in de nieuwe Formule 1 auto’s en op een nieuw circuit. Kun je daar echt niet op wachten? Haal dan de Champions Edition in huis, want dan kun je al vanaf 28 juli aan de slag met de game.

5 redenen om F1 2022 in huis te halen

Maar is het wel de de moeite waard om F1 2022 in huis te halen. Zeker als je de game van vorige jaar al in huis hebt? Wat ons betreft is dat absoluut het geval. Wij mochten de game al even uitproberen en vonden een hoop toffe verbeteringen. De belangrijkste zetten we voor je op een rij.

1. Aan de slag met de nieuwe F1 2022 auto’s

De auto’s waar Max Verstappen en zijn collega’s dit jaar in rijden, zijn behoorlijk anders dan die van vorige jaar. Niet alleen visueel, maar ook hoe ze rijden. Dit ga je in F1 2022 zeker merken. De auto’s voelen anders aan dan in de vorige game, en dus heb je wat meer het gevoel dat je echt een nieuwe game speelt. Het is even wennen, maar wat ons betreft komen de nieuwe auto’s de gameplay van deze game alleen maar ten goede.

2. Een nog rijkere ervaring

De F1 games van Codemasters slagen er al jaren in om je het gevoel te geven dat je een echte Formule 1 coureur bent. Dit jaar doen ze er echter nog een schepje bovenop. Zo moet je nu zelf je auto na de warm-up ronde op de goede plek zetten en op het juiste moment je auto de pitbox insturen bij een pitstop. Hierdoor wordt de ervaring net weer een stukje rijker. Daarnaast zijn ook de sprint races toegevoegd zodat een raceweekend nog echter aanvoelt.

3. Eindelijk crossplay

Als er iets is waar Formule 1-fans al lange tijd om vragen, dan is het wel crossplay. Dit is de optie om te racen tegen mensen met een andere console. In F1 2022 gaat dit eindelijk toegevoegd worden. Jij kunt straks dus op je PlayStation racen tegen gamers die F1 2022 spelen op de Xbox of PC. Helaas is crossplay niet meteen beschikbaar en komt deze opties later dit jaar als update.

4. Nieuwe en aangepaste circuits

Zeker in de laatste jaren werd de Formule 1-kalender regelmatig door elkaar gehusseld. Nieuwe circuits worden toegevoegd en anderen verdwijnen. Dit betekent dat je in F1 2022 op tot nu toe nog onbekend terrein aan de slag gaat. We hebben het dan natuurlijk over het circuit van Miami, maar ook over bestaande banen die zijn aangepast. Zo zijn de circuits van Barcelona, Abu Dhabi en Australië nu weer helemaal up to date.

5. F1 life

De F1 games van Codemasters slagen er al jaren in om je een idee te geven hoe het is om Formule 1-coureur te zijn. In F1 2022 wordt dat echter verder uitgebreid met het leven buiten de auto. Met F1 Life voegt Codemasters de F1-lifestyle toe aan de game. Zo kun je sneakers en kleding kopen voor je digitale coureur, je trofeeën tentoonspreiden en zelfs in supercars rijden. Een vermakelijke toevoeging voor als je even wil bijkomen van een intense Grand Prix.

My Team, Formule 2 en meer in F1 2022

Naast al deze nieuwe toevoegingen zijn ook bestaande game modes onder handen genomen. Zo is My Team verder uitgebreid en kun je ook weer in Formule 2 auto’s racen. Daarnaast is de game weer net even wat strakker geworden. Het mag dus duidelijk zijn dan Codemasters zich er niet gemakkelijk vanaf gemaakt heeft.

Het is dan ook zeker de moeite waard om F1 2022 in huis te halen, ook als je de game van vorig jaar al in huis hebt. Het nieuwste deel bevat genoeg verbeteringen en vernieuwingen om de Formule 1-fan in ieder geval een jaar lang zoet te houden. Dus wacht niet langer en bestel ’em hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.