Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Erotisch Netflix-drama met belabberde IMDb-score is megahit

In slechts een handjevol landen staat het erotische Netflix-drama 365 Days: This Day niet in de lijstjes met best bekeken films. En dat terwijl de Poolse Original nog lager scoort op IMDb dan de slechte film der slechte films Sharknado.

Netflix heeft zijn kuise karakter al jaren geleden overboord gegooid, en komt met steeds meer erotische dan wel pikante films of series. En die producties scoren goed. Zo werd het Mexicaanse Oscuro Deseo massaal bekeken in Nederland, net als het Amerikaanse Trust. Aan dat rijtje kan nu dus een Poolse Original worden toegevoegd.

365 Days: This Day is wéér een hit op Netflix

Het is overigens geen verrassing dat het erotische drama in zo’n beetje alle landen een hit is. Ook de voorganger 365 Days brak in 2020 record na record. Dat was wel een verrassing. Althans, een Poolse film met louter onbekende acteurs geef je van tevoren niet heel veel kans op het internationale podium. Ook die film scoorde met een IMDb-score van 3,3 al zeldzaam laag, vooral voor een Netflix-hit.

Het eerste deel gaat over een vrouw die het slachtoffer wordt van een dominante maffiabaas en door hem gevangen wordt genomen. Ze krijgt één jaar om verliefd op hem te worden. In 365 Days: This Day zijn de hoofdpersonages Laura en Massimo terug, sterker dan ooit. Maar Massimo’s familiebanden en een mysterieuze man die Laura’s hart wil veroveren, bemoeilijken hun liefde. Hier quoten we Netflix, want zelf hebben we de film nog niet gezien.

Erotische trhiller scoort zeldzaam laag op IMDb

Of jij wel moet kijken? Nou, IMDb vindt van niet. Het erotische Netflix-drama scoort met een score van 2,5 zeldzaam laag op de filmrecensiewebsite. Maar toch schijnt iedereen 365 Days: This Day te willen zien, getuige de statistieken van datawebsite Flixpatrol. Dan moet er ook wel iets goed zijn geweest aan de voorganger. Kijk de nieuwe film hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.