Dennis Mons
Dennis Mons Auto's 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk onthult datum Cybertruck en rijdt weg in productversie

Bij de opening van Tesla’s Giga Texas Factory heeft Elon Musk onthuld dat de Cybertruck uitkomt in 2023. Vervolgens reed hij met een cowboyhoed op zijn hoofd weg in de productversie. Check daarvoor het einde van de video.

Tijdens zijn presentatie liet de CEO ook de productieversie zien van de Tesla Cybertruck. De wagen is verder hetzelfde gebleven, op één klein verschil na: er zitten gaan handvatten aan. De auto weet namelijk wanneer de eigenaar aan komt lopen en doet dan zelf de deur open. Hoe dat werkt als iemand anders in de auto wil rijden of iets moet pakken, moeten we maar afwachten. Hoogstwaarschijnlijk met een elektrische sleutel. De elektrische pick-up wordt dit jaar in ieder geval vurig getest.

Zou de Cybertruck er niet al lang zijn?

Elon Musk bood ook zijn excuses aan voor het vaak uitstellen van de Cybertruck. Het nieuwe paradepaardje van het bedrijf zou namelijk al in 2021 uitkomen. Vervolgens werd 2022 de lanceringsdatum, wat nu dus 2023 wordt.

De auto gaat in eerste instantie in de Texas Gigafactory geproduceerd worden. Men verwacht daarvan dat het de grootste fabriek in de Verenigde Staten wordt, met de meeste output. Elon Musk stipte aan ook meerdere fabrieken rond de wereld te willen bouwen, waarbij hij benadrukte dat vooral de ligging belangrijk wordt.

Hiermee wil Tesla de impact op het milieu zo klein mogelijk houden, omdat het transport van de wagens korter duurt. “Dit jaar draait volledig om het upscalen van de productie. Het zal op een niveau zijn dat geen enkel ander bedrijf ooit heeft gedaan”, aldus de Tesla-CEO.

Elon Musk heeft meer Tesla-onthullingen voor 2023

Naast de Cybertruck wil Tesla volgend jaar ook de Semi EV uitbrengen. De elektrische vrachtwagen, bedoeld voor transport over lange afstanden, zou in 2019 uitkomen, maar ook die lancering werd meerdere malen uitgesteld.

Tesla Bot
(Afbeelding: Tesla)

Ook gaat in 2023 de productie van de Optimus (ook wel bekend als de Tesla Bot) van start. De mensachtige robot is bedoeld om taken uit te voeren die mensen niet willen doen. Verder heeft het bedrijf van Elon Musk ook plannen om een zelfrijdende taxi op de markt te brengen, maar werkt het vooralsnog voornamelijk aan het uitrollen van de bèta van de Full Self Driving-technologie in Amerika dit jaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.