Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie is de Belgische crypto-sugardaddy waar heel Kenia naar zoekt?

De Belgische crypto-miljonair Marc de Mesel, die in Kenia leeft (of leefde) als God in Frankrijk, is volgens de Keniaanse autoriteiten nog altijd spoorloos verdwenen. Hij zou deel uitmaken van een internationale misdaadorganisatie. Helemaal van de radar is hij niet; op social media deelde hij onlangs nog flinke verliezen te hebben geïncasseerd.

De Vlaming strooit graag met geld en kwam in het vizier bij het gerecht vanwege zijn gulle giften. Hij gaf twee van zijn Keniaanse vriendinnen een geldbedrag van ruim 800.000 euro.

Wie is Marc de Mesel?

De Belgische veertiger begon in 1999 al met investeren. De echt grote klappers pakte hij naar eigen zeggen door vroeg in crypto te stappen. Zo begon hij al met investeren in crypto in 2012.

Sinds 2012 behaalde hij dan ook “enorme winsten”, vertelt de crypto-miljonair vol trots op YouTube.

Auto’s en Afrikaanse vriendinnen

Geld moet rollen. Dat credo is Marc op het lijf geschreven. Zo laat hij zich graag fotograferen met snelle auto’s en Afrikaanse dames. De crypto-miljonair zou er meerdere vriendinnen op na houden, die hij op dubieuze wijze in de watten legt. Hier zit volgens de Keniaanse politie dan ook een vies luchtje aan.

Zijn schenkingen van 800.000 euro aan Feleste Njoroge (21) en 850.000 aan Tebby Wambui Kago (21) trokken de aandacht de Keniaanse autoriteiten. “We hebben aanwijzingen dat de man jonge Keniaanse vrouwen rekruteert voor een internationale misdaadorganisatie”, zei de advocaat van het Asset Recovery Agency (ARA).

Crypto-miljonair beschuldigd van witwassen

Het ARA verdenkt Marc de Mesel ervan deel uit te maken van een internationale witwascarrousel en wil de Belg graag spreken. De crypto-playboy heeft samen met zijn vriendin Njoroge ondertussen de benen genomen, maar liet onlangs nog wel van zich horen in een Youtube-filmpje.

Hij zou financieel in een neerwaartse spiraal zijn beland. “Ik ben vorig jaar 80% van mijn portfolio kwijtgespeeld”, zegt hij. Marc de Mese heeft heel wat uit te leggen aan het ARA, maar het gaat vooralsnog slechts om een verdenking.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.