Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 23 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets voor twee: check deze tandem e-bike van Sparta

De elektrische fiets is in opkomst, iedereen wil een e-bike. En wil je de kosten splitten? Dan koop je een elektrische tandem. Jawel hoor, die bestaan gewoon. Check deze Sparta Double-i 2019.

De tandem e-bike Sparta Double-i 2019 heeft een totale lengte van 240 centimeter en dat is dan ook direct het grootste nadeel, want de fiets is niet inklapbaar, waardoor het lastig wordt om hem mee te nemen op vakantie. Afgezien van dat kleine euvel is het een ideale manier om er met z’n twee op uit te trekken. De ondersteuning tot 25 kilometer per uur zorgt ervoor dat je onder alle omstandigheden vlot vooruit komt. De actieradius is 40 tot 80 kilometer en dat is best veel voor een tweepersoons elektrische fiets.

Sparta Double-i 2019, elektrische fiets, e-bike, tandem

Sparta Double-i is een geruisloze tandem e-bike

Sparta gaat al lang mee als het op de elektrische fiets aankomt en dat is terg te zien in de kwaliteit. Zo treffen we een Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf aan, rollerbrakes, dubbelzijdige standaard, geveerde zadelpen, geveerde voorvork en verstelbare stuurpen. De geruisloze maar krachtige ION motor, bevestigd in het voorwiel, zorgt voor de broodnodige ondersteuning. De tandem e-bike beschikt over een parkeerhulp en de mogelijkheid tot een powerboost.

Een van de bijzondere eigenschappen van de Sparta Double-i 2019 is de trapsensor. Dit is niet de standaard sensor die je bij veel andere e-bikes aantreft. Op deze tandem e-bike wordt niet alleen de rotatie van de pedalen gemeten, maar ook de kracht die je erop uitoefent. Dit resulteert in een natuurlijke fietservaring, zodat je eigenlijk niet in de gaten hebt dat je gebruik maakt van de ondersteuning. Het systeem past zich aan jouw inspanningen aan. Zet je veel kracht, dan zal ook de ondersteuning toenemen en vice versa. De mate van ondersteuning op deze elektrische fiets is ook in te stellen via het display.

Sparta Double-i 2019, elektrische fiets, e-bike, tandem

Het prijskaartje van deze tweepersoons elektrische fiets

Natuurlijk zo’n tandem e-bike leuk, maar het is natuurlijk niet de elektrische fiets die je snel zal gebruiken om even vlot door het stadsverkeer naar je werk te gaan. Dit type is nadrukkelijk bedoeld voor fietsritten met z’n tweeën, tenzij je gaat carpoolen natuurlijk. Qua kleur is de keuze beperkt tot donkerblauw. De Sparta Double-i 2019 kost 2450 euro.

? Check ook de elektrische fiets van de Aldi, die betaalbaar is en er ook nog cool uitziet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.