Redactie
Redactie Stijl 24 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Een korte broek aan naar je werk: wel of niet doen?

Elke keer als het écht heet wordt, komt die ene vraag weer boven komt drijven: kun je een korte broek dragen naar je werk? De een vindt van wel, de ander keurt het sterk af

Het antwoord op de vraag is sterk afhankelijk van de plek waar je werkt. In de meeste gevallen raden wij het af, maar mocht je bijvoorbeeld bij een jong bedrijf werken waar deze regels minder vast staan, dan zou je het kunnen overwegen. Mocht je ervoor willen gaan, kijk dan eerst even hier. We hebben namelijk een overzicht van verschillende soorten korte broeken gemaakt en bij welke situatie ze passen. Er zitten ook stijlvolle en nette korte broeken bij die je naar je werk kunt dragen.


Wil je toch luchtig op je werk verschijnen, dan kun je kiezen voor een linnenbroek in plaats van een korte broek. Om het nog dragelijker te maken, kun je de pijpen oprollen. Koele enkels zorgen dat je een minder warm lichaam ervaart. Alles beter dan een afgesloten broek met lange sokken. Het oprollen van broekspijpen kan op verschillende manieren, die we – inclusief beelden – uitleggen in dit artikel.

Lange broek met blote enkels

Toch een korte aan naar je werk? Draag hem dan op de volgende manier

  • Kies voor wijd. Daarmee bedoelen we geen tent, maar wel wijd genoeg om jouw geslachtsdeel te laten ademen. Deel ‘m met je vriendin, niet met de rest van de wereld.
  • En kies voor een smalle fit. Je draagt immers niet haar rokje.
  • De lengte. Hier zijn veel twijfels over, maar het is heel simpel. Draag de korte broek net boven de knie of net eronder. Draag de broek gemiddeld laag op de heupen.
  • Weet dat jij je niet in een tropisch land begeeft dus korter dan nodig, is onnodig. Wijk liever niet van de aan te raden lengte af.
  • Hoewel discutabel, lenen korte broeken zich helaas niet voor kantoor. Vreemd eigenlijk, want vrouwen mogen er wel luchtig bijlopen.
  • In je vrije tijd is de korte broek meer dan welkom! Draag deze leuk met een trendy jas en instapsneakers (tips na de klik).
Korte broek op de werkvloer wel of niet

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.