Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 25 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Geen seizoen 4 voor Designated Survivor en dat is Netflix eigen schuld

Praktische iedere week verschijnen er nieuwe series op Netflix. Het aanbod blijft groeien en daardoor moet er, net als in de natuur, soms plaatst gemaakt worden voor nieuw leven. Dat betekent dat we zo nu en dan afscheid moeten nemen van series. Zelfs populaire titels op Netflix kunnen op een gegeven moment niet ontkomen aan deze harde waarheid. Volgens Kiefer Sutherland geldt dat binnenkort ook voor Designated Survivor.

De hoofdrolspeler van de populaire Netflix serie heeft in een interview laten weten dat het er somber uit ziet. Kiefer Sutherland speelt Tom Kirkman die in het eerste seizoen na een aanslag in the Oval Office belandt. Op papier is hij misschien niet de beste man om de Amerikaanse regering weer op te bouwen, maar hij slaat zich er een weg doorheen.

Geen Designated Survivor seizoen 4

Een verfrissende invalshoek, maar niet eentje die het eeuwige leven heeft. Dat heeft vooral te maken met de overstap van traditionele televisie naar Netflix. Designated Survivor werd na het tweede seizoen al gecanceld door ABC. De Amerikaanse televisiezender zag geen toekomst meer voor de serie, tot groot ongenoegen van de fans. Gelukkig is Netflix er in dit soort gevallen vaak snel bij om series te redden. Zo werd ook Designated Survivor gered.

Designated Survivor: Season 3 | Official Trailer | Netflix [HD]

The fight has just begun. Season 3 of Designated Survivor arrives June 7, only on Netflix. Watch Designated Survivor Season 3 only on Netflix: https://www.netflix.com/title/80113647 SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Tijdelijk althans, want na één seizoen als volwaardige Netflix Original lijkt het avontuur van Kirkman alsnog voorbij. Tegenover Scala Radio heeft Kiefer Sutherland laten weten dat dit vooral te maken heeft met contracten. Er zijn contractueel grote verschillen tussen Netflix en gewone televisie. Hierdoor hebben veel acteurs uit de serie inmiddels al ander werk. Hierdoor gaat een vierde seizoen erg lastig worden.

Tijd voor iets nieuws op Netflix

Jammer voor de fans, maar ergens is het misschien wel beter zo. Het hele idee achter de serie is eigenlijk al voorbij. Tom Kirkman is niet meer de Designated Survivor. Zijn werk zit erop. Netflix is erin geslaagd om nog aardig derde seizoenen te maken, dus eigenlijk is dit wel een mooi moment om te stoppen. Tijd om plaats te maken voor wat nieuws.

Benieuwd wat er deze week nieuw is op Netflix? Klik dan hier.

DigtitalSpy

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.