Inga Stoit
Inga Stoit Stijl 16 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 10 zomerjassen die jij wil dragen deze zomer

Om jouw zomergarderobe te optimaliseren, vind je hieronder een fraai verlanglijstje waarin tien zomerjassen pronken. We hebben de jassen opgedeeld in verschillende stijlen en voorzien van voorbeelden, plus aankooplinkjes. 

Bomberjack

Een bomberjack klinkt niet per se stijlvol, maar dit kan ‘ie absoluut zijn. Neem de zomerjas hieronder. Stijlvol blauw en goed van kwaliteit. Het is geen flinterdun jasje, dus zelfs in de meer herfstachtige sferen is dit een eyecatcher. Combineer dit met bijvoorbeeld een lichte jeans of pantalon en wees de koning van de straat. Ons voorbeeld koop je hier.

10x jassen voor in de zomer

Militair jack

De militaire look oogt cool, maar ook verzorgd. Een stoere uitstraling, maar dan op een strakke manier. Deze zomerjas leent zich goed voor zowel donkere als lichte kleuren. In de zomer draag je deze hip met witte sneakers en wanneer het wat kouder wordt, staat dit jack stijlvol gecombineerd met een zwarte rock-‘n’-roll look. Dit voorbeeld model heeft toevallig een capuchon, dit is overigens geen vereiste voor de militaire look.  De jas kopen kan hier.

10x jassen voor in de zomer

Harrington jacket

Dit is de jas die sterren als Steve McQueen, Elvis en James Dean rockte. Laat je niet afschrikken door de nette look. Deze jas komt het beste uit, wanneer je hem combineert met casual items. Al draag je een eenvoudige jeans of pantalon, deze jas doet het ‘m. Het model van de foto koop je hier.

10x jassen voor in de zomer

Suede jas

Een jas als dit zet jou op de kaart als een modebewuste man. Op een goede manier, niet overdreven ijdel. Daarnaast oogt deze zomerjas sportief en vlot. Qua kleuren kun je veel kanten op. Zowel licht als donker doen het goed. Alhoewel het in de zomer leuker staat wanneer je voor een lichtere variant kiest. Dit oogt fris. Behandel dit jasje wel even met een waterbestendige spray, voordat je ‘m draagt. De jas kopen kan hier.

10x jassen voor in de zomer

Leren jas (biker)

Dit betreft een onmisbaar item. Eigenlijk staat dit vrijwel overal goed op, tenzij je een pak draagt. Het geeft jou een rock-‘n’-roll look op een verzorgde manier. Het model van de foto koop je hier.

10x jassen voor in de zomer

Spijkerjack

Een zomerjas als dit is perfect voor het warmere weer. Je kunt kiezen voor een totale denim look, maar je kan het ook op safe spelen en de rest van je look – kleur-technisch – anders aanpakken. Een spijkerjack hoeft niet per se in denim blauw. Zwarte spijkerjacks doen het ook zeer goed. Deze zijn wat meer rock-‘n’-roll terwijl de denim variant geschikter is in meerdere situaties. De variant hieronder koop je hier.

10x jassen voor in de zomer

Sportief jack

The North Face doet het wat dit betreft erg goed. Het model bestaat vaak uit twee kleuren wat sportief en fris oogt. Je hoeft er echt niet altijd zakelijk en verzorgd uit te zien. Daarnaast is de kwaliteit van dit soort modellen vaak goed. Hij is licht, draagbaar en makkelijk op te rollen in je rugzak. Het model op de foto hieronder koop je hier.

10x jassen voor in de zomer

Varsity jack

Dit is het broertje van het bomberjack, alleen oogt deze net wat jonger. De bomber is wat rustiger terwijl het varsity jack wat uitdagender oogt. Het model van de foto kun je hier kopen.

10x jassen voor in de zomer

Gillet

Waarschijnlijk is dit een zomerjas dat eerder gekocht wordt door de meer fashionable man. Zonde: dit jack oogt niet uitgesproken, maar wel overwogen. Het is gewoon net even wat anders, naast het doorsnee leren jack. Kies voor rustige kleuren, zo verkrijg je een beetje het Steve McQueen-effect. Het gillet op deze foto koop je hier.

10x jassen voor in de zomer

Coach’s jas

Dit betreft een typisch zomerjas van een stijlvolle coach. Je kunt je er goed in verplaatsen, zonder je strak ingepakt te voelen. Kies voor neutrale kleuren, want op die manier komt het stijlvolle gedeelte het beste tot uiting. De zomerjas op deze foto koop je hier.

10x jassen voor in de zomer

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.