Redactie
Redactie Hebbedingen 14 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

STRØM city: dé elektrische stadsfiets, maar dan nèt iets anders

Technologische vernieuwingen op het gebied van fietsen worden massaal omarmt, zeker als het ons van meer gemak voorziet. De Denen lopen – zoals wel vaker – weer voorop als het op design aankomt. Zo bewijst ook fietsenfabrikant STRØM met hun elektrische fiets.

Het van oorsprong Deens bedrijf heeft hun vorige ontwerp verder weten te perfectioneren en voorziet het laatste model van een vervangbare 10 Ah batterij die handig in het frame is weggewerkt. Andere ontwikkelingen zijn de ingebouwde verlichting die je met een schakelaar kan activeren en de uitstekende anti-diefstal methode.

Elektrische stadsfiets van het Deense merk Storm

Voor een adviesprijs van 799 dollar is dit de meest ideale fiets voor gebruik in de stad. De STRØM city is een heerlijke lichtgewicht en bijzonder flexibel. In feite is het een normale fiets, met het verschil dat je een snelheid van 0 tot 20 km/u kunt behalen zonder hier zelf iets voor te doen, alle kracht komt uit de batterij. Uiteraard kan je gewoon de batterij uitschakelen en gebruik maken van de zeven versnellingen van deze bijzondere stadsfiets.

Handig als je toch liever wat meer lichaamsbeweging wenst of je gewoon bent vergeten om de batterij in de nachtelijke uren op te laden. Het grootste nadeel van de STRØM city is wellicht de verbaasde blikken van voorbijgangers. Iedereen zal willen weten hoe de fiets zich voortbeweegt zonder zichtbare motor. De exacte leveringsdatum is op dit moment nog niet bekend, men is op dit nog bezig om voldoende investeerders te vinden via de fundingpagina van Indiegogo.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.