Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 23 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

7 ademende sneakers waarin je ‘geen’ zweetvoeten krijgt

Irritant hè, naar school of werk als het zo warm is buiten. Je komt bezweet aan, zit liever op het strand en kweekt de hele dag door zweetvoeten in je totaal niet ademende sneakers.

Ademende sneakers, geen zweetvoeten

Of slippers de oplossing zijn? Op zich wel, maar natuurlijk niet in alle gevallen. Bij de meeste werkgevers is het not done om op je slippers en in een korte broek aan te komen. Is ook niet stijlvol. Wat dan wel? Ademende sneakers. We zetten onze top 7 op een rij.

1. Nike Epic React Flyknit 2

ademende sneakers, geen zweetvoeten, Nike Epic React Flyknit 2

Nike is een meester in het maken van ademende sneakers waarin je geen zweetvoeten krijgt, met Nike Nike Zoom Fly Flyknit voorop. De Flyknit-technologie is speciaal ontwikkeld voor ademend vermogen, pasvorm en lichtheid. Een van onze favoriete modellen is de Nike Epic React Flyknit 2, die je nu koopt voor 89,97 euro in plaats van 150 euro.

2. Asics Gel Quantum 360 Knit 2

ademende sneakers, geen zweetvoeten, Asics Gel Quantum 360 Knit 2

Nog een paar ademende sneakers in de aanbieding: de Asics Gel Quantum 360 Knit 2. De schoenen zijn niet alleen ademend, maar zitten ook extreem comfortabel, waardoor ze niet knellen. Knellende schoenen zorgen ook voor zweetvoeten. Ze kostten eerst 200 euro, maar zijn nu te koop voor 120 euro in verschillende kleuren.

3. Cole Haan ZERØGRAND

cole haan, zerogrand, ademende sneakers, geen zweetvoeten

Vergelijkbaar met de Flyknit-technologie van Nike is de Stitchlite-technologie van Cole Haan. Het Amerikaanse schoenenmerk is gespecialiseerd in ademende sneakers waarin je geen zweetvoeten krijgt. Een stijlvol model is de ZERØGRAND, die je voor 200 euro koopt.

4. Adidas Ultraboost

adidas ultraboost, ademende sneakers, geen zweetvoeten

Deze ademende sneakers zijn eigenlijk hardloopschoenen, maar worden ook veel verkocht als sneakers. Hoe dan ook ideale stappers als je geen kletsnatte zweetvoeten wil hebben. Ze kosten 170 euro en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

5. Kenneth Cole Slip-On

Kenneth Cole Slip-On, ademende sneakers, geen zweetvoeten

Toch wat netter naar je werk, maar wel casual? Check dan deze slip-ons van Kenneth Cole. Ademende sneakers, uiterst stijlvol en betaalbaar. Ze kosten je 75 euro.

6. New Balance Fresh Foam Lazr V2 Hypoknit

New Balance Fresh Foam Lazr V2 Hypoknit, ademende sneakers, geen zweetvoeten

Als er knit in de naam zit, kun je er bijna blind van uitgaan dat het ademende sneakers zijn waarin je nagenoeg geen zweetvoeten krijgt. In het geval van New Balance Fresh Foam Lazr V2 Hypoknit geldt dat sowieso. Ze zijn afgeprijsd van 120 naar 60 euro.

7. Nike Zoom Fly Flyknit

Om te eindigen met de Nike Zoom Fly Flyknit. Onze favoriet in dit rijtje ademende sneakers voor mensen die geen zweetvoeten willen hebben. Ook weer afgeprijsd. Je betaalt nog maar 109 euro voor de stappers.

? Bekijk hier onze top 7 witte sneakers onder de 100 euro

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.