Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 22 jul 2019
Leestijd: 5 minuten

10 fouten die mannen volgens vrouwen maken in hun Tinder-profiel

De tijd dat je op een vrijdagavond in de kroeg je toekomstige partner zou ontmoeten, ligt ver achter ons. Gelukkig hebben we tal van dating-apps om ons aan een geschikte vrouw te helpen. Het enige probleem voor veel mannen is het online profiel. Wat zet je daarop wat kan echt niet meer? Vrouwen vertellen de subtiele fouten die mannen maken in hun Tinder-profiel.

Grote kans dat jij ook een profiel op een datingsite of online dating-app als Tinder hebt staan. Tenzij je Leonardo DiCaprio heet, kun je het je niet veroorloven om een gênante bio te hebben. Logischerwijs heb je een duidelijke foto op je Tinder-profiel en gebruik je geen schunnige taal, maar subtiele foutjes kunnen er zo maar insluipen. Juist op die details word je afgerekend en in veel gevallen bepaalt dat juist je kans op succes. Dergelijke fouten in dating-apps zijn makkelijk te voorkomen, als je weet waar je op moet letten.

Naar links of rechts swipen zit ‘m in details

De grote vraag is dus wat een leuke vrouw beweegt om je Tinder-profiel gelijk weg te swipen. Want eerlijk is eerlijk, ook al heb je jouw online datingprofiel volledig ingevuld, is je bio compleet en heb een aantal leuke foto’s van jezelf op je profiel staan, dan nog is dat geen garantie voor succes. Ook het secuur nalopen van je introductietekst is vaak geen garantie voor succes. In veel gevallen is jouw profiel minder verleidelijk dan je zou denken. Het goede nieuws is dat er voldoende ruimte is voor verbetering.

tinder-profiel, fouten, mannen, bio, swipen, vrouwen

10 fouten die mannen volgens vrouwen op hun Tinder-profiel maken

Het verlossende antwoord komt van de vrouwelijke leden van deze Reddit-community. Zij zijn de ervaringsdeskundigen en weten je haarfijn uit te leggen waar vrouwen op letten bij het kiezen van een potentiële date.

  1. Bio niet openlaten voor interpretatie

“Je Tinder-profiel moet prikkelen en verleiden. Kies je woorden nauwkeurig en houd in gedachten dat een vrouw het leest. Het mag best persoonlijk zijn, maar laat ruimte over voor interpretatie. Zo kun je natuurlijk zeggen dat je het leuk vindt om te discussiëren over politiek en filosofie, dat je bij voorkeur naar Scheveningen gaat en graag een meisje wilt leren kennen om mee te zoenen, maar de kans is groot dat je daarmee de plank mis slaat. Zeg je daarentegen dat je van passionele gesprekken, lange strandwandelingen en zoenen in de regen houdt, dan is de kans groter dat je een reactie krijgt.”

  1. Niet laten zien wie je bent, maar wat je hebt

“Natuurlijk is het interessant om je outfit en je goede smaak te showen op een foto op je profiel, maar vrouwen willen zien wie je bent niet wat je hebt. Een mooie glimlach, swipe naar rechts. Hoed en zonnebril, swipe naar links. Een mooie foto in de natuur, swipe naar rechts. Swipe naar links voor een spiegelende badkamerselfie. Dubbele swipe naar links bij blote torso of een bedpose. Doe. Dat. Niet.”

  1. Foto’s met andere vrouwen

“Ook al ben je een ware Don Juan, foto’s van jezelf met andere vrouwen zijn vaak een reden om naar links te swipen. Ook een foto met je ex op je Tinder-profiel is niet echt iets waar een positief signaal vanuit gaat. Voor een vrouw ben jij het belangrijkste en niet de dames waar jij je graag mee omringt. Laat die ego-verhogende foto’s dus gewoon weg.”

  1. Selfies in de spiegel

“Bescheidenheid siert de mens. Beperk je verzameling selfie’s op het Tinder-profiel dus tot je hoofd en laat dat afgetrainde lijf voor wat het is.”

  1. Foto’s van je auto

“Tenzij je probeert een auto-freak te versieren, is het geen goed idee om een ​​foto van je auto te maken zonder dat je zelf op die foto staat. Ben je dus in het bezit van een prachtige Bentley, zorg er dan voor dat je zelf achter het stuur zit. Maar voor alle duidelijkheid, de meeste vrouwen worden niet wild van een auto in jouw Tinder-profiel.”

  1. Te veel foto’s in de kroeg

“Vrouwen zijn niet gecharmeerd van foto’s waarbij je in de kroeg bier aan het drinken bent. Niet doen dus, tenzij je de barman zelf bent.”

  1. Overdreven ernstige bio

“Eerlijkheid is een geweldige eigenschap, maar dat wil niet zeggen dat jouw Tinder-profiel ernstig hoeft te zijn. Je hele ziel en zaligheid direct blootgeven schrikt af. De gemiddelde vrouw houdt van een man met humor, dus hou het vooral een beetje luchtig. Ik wil een grap of gewoon iets leuks lezen in de bio van een man. Een hele lijst met interesses is ook niet echt ideaal, tenzij er iets leuks in staat vermeld. Een gesprek over gevoelens komt later wel.”

  1. Negatieve bewoordingen

“Een van de grootste afknappers op een Tinder-profiel is dat mannen zeggen wat ze niet willen. Opmerkingen als ‘ik zoek geen vrouw die materialistisch is’ of ‘ik heb geen interesse in dikke en oppervlakkige vrouwen’ zijn een directe reden voor een swipe naar links. Mocht je echt niet kunnen begrijpen waarom dit voor de meeste vrouwen een afknapper is, vraag dan jezelf af op je wel op een datingsite wilt staan.”

  1. Gebrek aan zelfbewustzijn

“Naast het hebben van een gezonde dosis humor is het een pluspunt als man blijk geeft van zelfbewustzijn. Opmerkingen in je bio als ‘ik zit niet te wachten op een drama-queen, ‘ik hoef geen gekke vrouw’ en andere varianten van ‘ik ben emotioneel onvolwassen’ zorgen ervoor dat de vrouw van je dromen direct rechtsomkeer maakt en je Tinder-profiel weg zal swipen.”

  1. Taalfouten

“Een profiel van een vol taalfouten is een afknapper. Nu hoef je geen woordkunstenaar of taalpurist te zijn, maar het kan geen kwaad om even een spellingscontrole te gebruiken voor je jouw tekst publiceert. Wellicht scoor je er niet direct een mooie date mee, je voorkomt in ieder geval dat je profiel in de virtuele prullenbak van die ene leuke vrouw verdwijnt.”

? Check ook: Dating onderzoek wijst uit: je kunt beter wat minder aantrekkelijk zijn

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.