Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 22 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Een tweedehands Opel Corsa kopen? Dit is wat je moet weten

Het kopen van een nieuwe auto is niet iets dat je zomaar even doet. Zeker niet als je voor tweedehands gaat. Je wilt tenslotte niet je zuurverdiende euro’s uitgeven aan een auto die je vervolgens alleen maar ellende bezorgt. Daarom gaan wij je helpen bij het vinden van je nieuwe occasion. Iedere week bespreken we een populaire tweedehands auto en vertellen we je precies waar je op moet letten. Met deze week de Opel Corsa.

De Opel Corsa

In 2006 lanceerde Opel de vierde generatie van het belangrijkste model voor het merk, de Opel Corsa D. De Corsa is in veel verschillende uitvoeringen geleverd. Van een exclusieve OPC Nürburgring editie voor de sportieve rijder tot een ECO-uitvoering voor zuinige rijder. Welke uitvoering moet je hebben en waar moet je op letten bij aanschaf van een Opel Corsa occasion?

Aandrijflijn

De Opel Corsa werd vanaf 2006 tot 2014 geproduceerd. Er is een vijf en driedeurs versie beschikbaar en qua motoren heb je keuze tussen benzine en diesel. De benzinemotoren beginnen vanaf een 1.0 liter driecilinder met 60 pk. De dikste viercilinder motor levert een indrukwekkende 210 pk en 280 nm koppel.

NetCarShow

De diesel rijders hebben minder keuze wat motoren betreft. De diesels zijn altijd viercilinders en die leveren tussen de 75 en 130 pk. In 2011 was er een facelift van het model waarbij het exterieur er flink op vooruitging. Naast het exterieur was er vanaf 2011 ook een modern navigatiesysteem in combinatie met audiosysteem beschikbaar.

Uitvoeringen

Van de Opel Corsa zijn veel uitvoeringen en motoren leverbaar. Besluit van tevoren wat je belangrijk vindt. Als zuinig en milieuvriendelijk rijden prioriteit heeft, kijk dan naar de 1.2 zestienkleppen benzine van Opel. Dit blok is wat potiger dan de instap driecilinder en beschikt over een start-stop systeem. Ben je op zoek naar een fris en relatief sportief model kijk dan naar de 1.4 turbo benzine. Met 120pk en 175nm koppel is dit het krachtigste benzineblok buiten de Opel Corsa OPC om. Deze motor wordt geleverd sinds 2011 en dan heb je dus automatisch ook het faceliftmodel te pakken.

De Opel Corsa heeft een lange lijst aan uitvoeringen. Een business connect versie, een Njoy versie, een design of een limited edition bijvoorbeeld. Al deze versies hebben specifieke opties en eigenschappen. Het is bij aanschaf van een occasion Opel dus belangrijk om te goed uit te zoeken welke uitvoering in combinatie met welk motorblok bij jou en je budget past.

Aandachtspunten

De Opel Corsa is niet geheel vlekkeloos. Zo willen de diesels nog wel eens last hebben van de EGR-klep en het roetfilter. Ga met deze auto goed proefrijden en luister dan of het motorblok normaal klinkt. Bijgeluiden of metaalachtige geluiden kunnen duiden op een ernstig probleem met betrekking tot de nokkenas. Controleer de auto verder op roest op en onder de motorkap. Controleer tot slot hoe de kwaliteit van de stoelen is. Deze zijn heel erg gevoelig voor slijtage waarbij het schuim in de zitting afbrokkelt.

Tweedehands Opel Corsa interieur
NetCarShow

Aanschaf

Een Opel Corsa D, de vierde generatie, heb je vanaf ongeveer 3k. Een jong fris model kost ongeveer het dubbele. De Opel Corsa is zeer scherp aan te schaffen als occasion en dat zorgt ervoor dat je voor weinig geld een moderne auto op de oprit hebt staan. Controleer de auto goed bij aanschaf op bijgeluiden en roestplekjes. Mits dat allemaal in orde is heb je een leuke en moderne auto voor een klein budget!

Een tweedehands auto kopen

Mocht je daadwerkelijk op zoek zijn naar een tweedehands auto, let dan goed op. Niet iedereen is te vertrouwen en daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Wij hebben hier zes essentiële dingen op een rijtje gezet en vertellen je hier waarom je niet blind moet afgaan op de kilometerstand. Tot slot kun je hier lezen hoe je voorkomt dat je te veel betaalt voor een tweedehands auto. You’re welcome!

NetCarShow

Toch geen tweedehands Opel Corsa kopen?

Ben je toch niet zeker over deze bolide van Opel? Misschien past een Renault Clio dan beter bij je. Of wat dacht je van een BMW 3-Serie?

AutoBlog

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.