Dating onderzoek wijst uit: je kunt beter wat minder aantrekkelijk zijn

Je kunt beter stoppen met te veel tijd besteden aan je uiterlijk en het maken van de perfecte profielfoto. Het gaat je niet helpen om een date te scoren – ten minste dat blijkt uit een nieuw dating onderzoek wat veel aandacht krijgt. Hoe komt dat?

Dating onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door het internet instituut van de universiteit van Oxford. De universiteit nam over een periode van tien jaar honderdvijftigduizend heteroseksuele dating profielen mee in het onderzoek. De profielen werden allemaal van de Engelse datingsite eHarmony afgehaald. Het onderzoek resulteerde dat als je jezelf in het onderzoek een 10 uit of 10 gaf het niet het beste resultaat gaf. Mannen die zichzelf een 5 uit of 10 gaven deden het stukken beter dan de mannen die zichzelf een 10 uit of 10 gaven. Bij de vrouwen kregen de 8 uit of 10 vrouwen de meeste berichtjes. Jezelf een tien aan rekenen heeft dus niet het beste resultaat.

Hoe komt het nu dat een 10 uit of 10 niet de meeste matches/berichten krijgt? Volgens hoofd onderzoeker Taha Yasseri komt dat omdat vrouwen een 10/10 vrouwen afschrikt. Ze denken dat niet gaat uitlopen op een leuke en goede relatie. Daarnaast kunnen vrouwen afgeschrikt raken van een tien omdat ze denken dat hij ze niet aantrekkelijk genoeg vindt.

Het heeft ook te maken met het zelfbeeld dat iemand heeft. Ze kunnen denken dat ze niet goed genoeg zijn voor de gene die ze voor zich hebben en kunnen denken dat het problemen gaat veroorzaken. Er kan gedacht worden dat de persoon dan niet trouw genoeg is naar de ander.

Stereotyperend dating onderzoek

Het onderzoek is wel een beetje stereotyperend. In de datingswereld worden vrouwen vaak beoordeeld op hun leeftijd en lichamelijke status. Terwijl mannen worden beoordeeld op hun innerlijk, het lichaam en onbaatzuchtigheid. Daarnaast beoordelen vrouwen mannen ook meer op hun inkomen, dat is bij de vrouwen dertig procent hoger dan bij de mannen. *kuch* gold diggers *kuch*.

De eerste move

Mannen moeten vaak de eerste move maken in een datingsapp. Het wordt eigenlijk een beetje van ze verwacht en dat is alleen maar erger geworden. in 2008 verzond zes procent van de mannen het eerste berichtje. Terwijl dat nu ongeveer 29 procent is. Een flinke stijging in tien jaar.

Eigenlijk is het onderzoek dus een beetje flauw. Makkelijk gezegd moeten mannen dus veel verdienen en moeten de eerste move maken in een date terwijl vrouwen jong moeten zijn en een goed lichaam moeten hebben. Het blijft dus een beetje oneerlijk, maar gelukkig doen de gemiddelde mannen het goed.

Reageer op artikel:
Dating onderzoek wijst uit: je kunt beter wat minder aantrekkelijk zijn
Sluiten