Alrik de Jong
Alrik de Jong Elektrische fiets 11 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Aldi komt met brute elektrische fiets: Prophete Trekking E-bike

Eerder kwam Aldi al met deze elektrische fiets, maar voor ons was die toch een beetje aan de saaie kant. Een cooler uiterlijk heeft de nieuwe Prophete Alu Trekking E-Bike, die uiteraard zacht geprijsd is. Vanaf vandaag (11 juli 2019) te koop.

Aldi komt wéér met elektrische fiets

Waar het de vorige keer om een damesmodel ging met de accu op de bagagedrager, is de batterij van de Prophete Alu Trekking E-Bike verwerkt in het frame. De elektrische fiets van de Aldi is nu uitgevoerd in een herenmodel, met een matzwart aluminium frame. Dankzij de ronde lijnen in het design krijgt deze zwarte ros een sportief uiterlijk.

elektrische fiets, aldi, Prophete Alu Trekking E-Bike

Actieradius en andere specificaties van de Prophete Alu Trekking E-Bike

Duidelijk, op deze fiets kun je aankomen. Maar belangrijker: wat zijn de specificaties? Om te beginnen met de 36 V 250 W motor, die in het achterwiel zit verwerkt. De motor van deze nieuwe elektrische fiets van de Aldi biedt je starthulp en tot 25 kilometer per uur trapondersteuning in verschillende standen. Daarnaast beschikt de Prophete Alu Trekking E-Bike over 24 versnellingen van Shimano.

Dan de accu. Hou je vast: dit is een lithium-ion downtube-accu voorzien Panasonic-cellen, met een spanning van 36 V en een capaciteit van 461 Wh en 12.8 Ah. De accu is in 6 uren volledig op te laden. Afhankelijk van de weersomstandigheden, de weerstand en je gewicht heeft deze elektrische fiets van de Aldi een actieradius van zo’n 120 kilometer. Meer dan alleen een stadsfiets dus. Geen ingewikkeld scherm voorop, maar een overzichtelijk lcd-display met het accu-percentage, de snelheid, verlichting aan/uit, modus en de mogelijkheid om trapondersteuning te verhogen en te verlagen.

Prijs

Verder beschikt de Prophete Trekking E-bike over hydraulische schijfremmen, lichtmetalen velgen, led-verlichting (voor en achter), een verende voorvork en nog meer comfortabele details. En dan het belangrijkste: de prijs. Deze elektrische fiets van de Aldi kost je 999 euro. Wat betreft prijs-kwaliteitverhouding zit het dus wel goed. Vanaf 11 juli 2019 te koop.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.