Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De 5 rijkste mensen op aarde en hun eerste baantje

We zijn allemaal ergens begonnen. Oók de meest rijke mensen ter wereld. Waar sommige miljardairs hun roeping meteen gevonden leken te hebben bij hun eerste baantje, zijn er ook miljardairs die hun carrière begonnen zoals jij en ik; met een krantenwijk bijvoorbeeld.

We bespreken hieronder de vijf rijkste mensen ter wereld (aldus de Bloomberg Billionaires Index) en hun allereerste baantje.

Eerste baantjes van rijkste mensen ter wereld

Van hamburger flipper bij McDonald’s tot programmeur: de eerste baantjes van deze miljardairs lopen behoorlijk uiteen.

1. Elon Musk

Tesla CEO Elon Musk
Elon Musk (Afbeelding: AFP/Angela Weiss)

12 jaar oud was Elon Musk pas, toen hij zijn eerste geld verdiende. Dat deed hij door een eigen videogame te programmeren en deze voor 500 dollar te verkopen. Niet gek voor zo’n kleine knul. Voordat hij miljardair werd, heeft hij overigens heel wat verrassende bijbaantjes gehad. Zo werkte hij ook even als schoonmaker in de stookruimte van houtzagerij. Voor 18 dollar per uur hees hij zichzelf in een hazmat-pak om door kleine hete ruimtes te kruipen en restafval te verwijderen.

2. Jeff Bezos

jeff bezos, jacht, oceano, rotterdam, brug, twitter, hef
Jeff Bezos (Afbeelding: AFP)

Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, heeft net zo’n herkenbaar eerste baantje als Warren Buffett (zie nummer 5 in deze lijst). De voormalige Amazon-CEO verdiende zijn eerste centen namelijk met het flippen van hamburgers en bakken van friet bij de McDonald’s. Hij was op dat moment 16 jaar oud.

3. Bernard Arnault

elon musk, bernard arnault, miljardair, gezakt, top 3, rijkenlijst
Bernard Arnault (Afbeelding: AFP)

Bernard Arnault, al jarenlang onderdeel van de top 10 rijkste personen op aarde, is topman en grootaandeelhouder bij Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) en verdiende daarnaast flink door miljarden te investeren in corona vaccins Pfizer en Moderna. De Fransman begon zijn carrière bij zijn vader, die op dat moment een bouwbedrijf runde. Arnault kreeg op een gegeven moment de touwtjes in handen en focuste zich meer op onroerend goed. Hij kwam in de luxesector terecht toen hij 15 miljoen van zijn eigen geld gebruikte om Boussac Saint-Frères te kopen, het failliete textielbedrijf dat eigenaar was van Christian Dior.

4. Bill Gates

pessimistisch sparen, fincanciële tips, bill gates
Bill Gates (Afbeelding: Getty)

Het eerste baantje van Bill Gates? Dat was, hoe kan het ook anders, als programmeur. In zijn laatste jaar van de middelbare school, op 16-jarige leeftijd, ging hij aan de slag bij TRW Automotive, een leverancier van autosystemen, -modules en -componenten.

5. Warren Buffett

warren-buffett, quotes
Warren Buffet (Afbeelding: AFP/Johannes Eisele)

Warren Buffett is één van de bekendste en succesvolste investeerders (zijn vermogen van 103 miljard dollar spreekt natuurlijk boekdelen). Maar ook is hij ergens begonnen met het opbouwen van zijn vermogen en wel met een heel herkenbaar eerste baantje. Als 13-jarige jongen begon Buffett met kranten bezorgen. Een paar jaar later begon hij zijn eerste bedrijf, in flipperkasten.

Zoveel moet jij werken om het vermogen van Elon Musk te vergaren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 5 rijkste mensen op aarde en hun eerste baantje
Sluiten