Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 12 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

NASA verdedigt Elon Musk, die als een raket zou gaan op ketamine

Elon Musk en ketamine, dat lijkt ons nou net niet de juiste cocktail. NASA gaat nu in op het vermeende gebruik van de drug door de SpaceX-CEO en ‘s werelds rijkste man.

Dat Elon Musk niet vies is van een jointje op zijn tijd, zag je al eens in de podcast van Joe Rogan, waar hij er schaamteloos een op stak. En waarom zou hij ook niet? Maar hoe zit het met andere drugs?

NASA over mogelijk gebruik ketamine bij SpaceX

NASA is niet op de hoogte van mogelijk drugsgebruik bij ruimtebedrijf SpaceX. Daarmee reageert de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie op een bericht van The Wall Street Journal dat het gebruik van drugs door topman Elon Musk zou leiden tot zorgen bij leidinggevenden en bestuursleden van de bedrijven die Musk leidt. SpaceX heeft momenteel een miljardencontract met NASA om een raket te ontwikkelen die astronauten naar de maan kan brengen.

“We verwachten van onze commerciële partners dat ze aan alle veiligheidseisen op de werkplek voldoen bij het uitvoeren van deze missies en de diensten die ze aan het Amerikaanse volk leveren”, meldde NASA in een verklaring. “Het agentschap heeft geen bewijs van niet-naleving door SpaceX over hoe het bedrijf omgaat met de drugs- en alcoholvrije personeelsvoorschriften.”

‘Risico voor SpaceX, Tesla en X’

Naast SpaceX staat Elon Musk ook aan het roer van autofabrikant Tesla en is hij eigenaar van het socialemediaplatform X. The Wall Street Journal berichtte eerder deze week op basis van meerdere bronnen dat ‘s werelds rijkste persoon de laatste tijd vooral zijn toevlucht had genomen tot ketamine. De mensen die de krant sprak zouden bang zijn dat dit gedrag grote gevolgen kan hebben. Niet alleen voor Musks eigen gezondheid, maar ook voor zijn bedrijven en de vele miljarden dollars die daarmee zijn gemoeid.

Elon Musk meldde vandaag in een bericht op X overigens dat hij en SpaceX-personeel al jaren willekeurige drugstests ondergaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.