Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 13 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk neemt 14-jarig genie aan als ingenieur voor SpaceX

Jong geleerd is oud gedaan, moet Elon Musk denken. Een 14-jarige die binnenkort van de universiteit afstudeert, gaat deze zomer fulltime aan de slag als ingenieur bij SpaceX. Maar wie is Kairan Quazi?

Een genie, kun je wel stellen. Elon Musk en de bazen bij SpaceX verslikten zich ongetwijfeld  in de koffie bij het doornemen van zo’n CV.

Op 9-jarige leeftijd haalde de Amerikaanse jongen al onwijs hoge cijfers in wiskunde en chemie, zijn toenmalige hoofdvakken op een kleinere community college in San Francisco. Maar dat kunstje bleek veel te koud voor iemand met een IQ boven dat van 99,9 procent van de mensheid. Op naar de universiteit dus!

11 jaar oud en op de universiteit

Toen hij 11 lentes jong was, schreef Kairan Quazi zich in voor twee studies aan de Santa Clara University: Computer Science en Engineering. Tussen de lessen door, volgde hij daarnaast ook een stage in generatieve kunstmatige intelligentie bij Intel. En tot op de dag van vandaag dankt Quazi de techgigant voor deze ongelooflijke opportuniteit.

“In een zee van zoveel herhaaldelijke nee’s, was er één leider die ja zei… Eén deur die openging… Die alles veranderde”, schreef hij op zijn LinkedIn-pagina. Of hij toen ook Elon Musk smeekte om stage te mogen lopen, is niet bekend.

14-jarige, elon musk, spacex, genie
(Afbeelding: LinkedIn)

En vergis je niet, Kairan Quazi viel niet uit de toon bij zijn studiegenoten. Sterker nog; hij beleefde de tijd van zijn leven op de unief. “Ik denk dat mijn studiejaren de gelukkigste van mijn leven zijn geweest, omdat ik veel autonomie had”, vertelde hij aan de Los Angeles Times. “Ik had het gevoel dat ik eindelijk leerde op het niveau waarvoor ik bedoeld was.”

Deze maand wordt Quazi een van de jongste universitair afgestudeerden in de geschiedenis der mensheid. En niemand minder dan Elon Musk hengelde de diensten van het wonderkind binnen. Meteen na het ontvangen van zijn diploma’s, zal Kairan Quazi op de loonlijst staan van Starlink, het onderdeel van Spacex dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van internetsatellieten. Onder andere Oekraïne maakt er bijvoorbeeld gebruik van in de strijd tegen Rusland. Geen kinderspel dus.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.