Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Grote Marvel-film uitgesteld, rest vertraagt mee in domino-effect

Wie dacht dat COVID-19 in Hollywood geen rol meer speelt, heeft het mis. Zo zijn de geplande release-data van een reeks grote Marvel-films, te beginnen bij Doctor Strange in the Mulitverse of Madness, verleden tijd.

Marvel-producenten maken overuren en werken aan een overvolle kalender. De eerstvolgende film, Eternals, gaat gewoon zoals gepland op 5 november 2021 in première. Ook Spider-Man: No Way Home haalt zijn première, die op 17 december plaatsvindt. Maar daarna begint de domino. Heeft nog altijd te maken met strenge overheidsmaatregelen in Los Angeles rond COVID-19.

Doctor Strange uitgesteld, andere films het kielzog

De eerste grote Marvel-productie die de première niet haalt, is Doctor Strange in the Mulitverse of Madness. Deze film verschijnt niet op 25 maart, maar op 6 mei 2022 in de bioscoop. Als gevolg daarvan schuift de rest mee, en dat zijn nogal wat films.

Hou je vast. Thor: Love and Thunder verschuift van 6 mei naar 8 juli 2022. Black Panther: Wakanda Forever verschuift van 8 juli naar 11 november 2022. The Marvels gaat niet op 11 november 2022, maar op 17 februari 2023 in première. En Ant-Man and the Wasp: Quantumania verschuift van 17 februari naar 28 juli 2021.

Domino-effect bij Marvel

Volgens Deadline heeft de verschuiving niets te maken met een slechte distributiestrategie. Dat alle Marvel-films nu worden uitgesteld, is puur een domino-effect. “Sommige titels kampen met afwerkingsscenario’s, terwijl andere in productie zijn.”

Hoewel het jammer is dat de films worden uitgesteld, zien Marvel-fans er ook het voordeel van. Zo is Mrs. Harris Goes to Paris nu de enige film die op 6 mei 2022 tegenover Doctor Strange in the Mulitverse of Madness staat. Die moet te pakken zijn.

Naast de Marvel-films zijn er meer grote producties uitgesteld. De meest opvallende is Indiana Jones 5, die van 29 juli 2022 naar 30 juni 2023 verschuift.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.