Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 19 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Xbox Series X koelt bier en koop je nu voor 99 euro

De nieuwe Xbox Series X is een koelkast en dat is geen grap. De ‘Mini Fridge’ is nu te pre-orderen voor slechts 99 euro.

Net als de PlayStation 5 kent ook de Xbox Series X zijn leveringsproblemen. Gelukkig zitten in een koelkast geen microchips en andere moeilijk leverbare onderdelen. De Mini Fridge is overigens wel als grap ontstaan, omdat het ontwerp van de console na de onthulling werd vergeleken met een koelkast. Eerder werd er al melding gemaakt van een minikoelkast, nu is die er echt.

Xbox Series X ‘Mini Fridge’

De ‘Mini Fridge’ is geen meuk van een of andere louche website als Alibaba, maar de gadget is door Microsoft zelf geproduceerd. Vanaf vandaag (19 oktober 2021) kun je de koelkast bestellen voor 99 euro. De koelkasten worden als je nu bestelt in december geleverd.

xbox series X mini fridge, koelkast, 99 euro, te koop
(Afbeelding: Microsoft)

De Xbox Series X ‘Mini Fridge’ ziet eruit zoals de zo moeilijk leverbare console en is alleen verkrijgbaar in Europa, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De minikoelkast heeft een capaciteit van twaalf blikjes en beschikt over een klein plankje voor snacks. Aan de voorkant is zelfs een USB-poort om je apparaten in op te laden.

Leveringsproblemen bij Microsoft

Leuk en aardig, koud bier tijdens het gamen. Maar dan moet je natuurlijk wel een console hebben om je spellen op te spelen. Welnu, dat gaat dus een beetje lastig door leveringsproblemen van essentiële onderdelen als microchips, iets waar de complete tech-wereld sinds de pandemie mee kampt. Eigenlijk overal waar je in Nederland zoekt, is de Xbox Series X uitverkocht. Althans, op het moment van schrijven. Er zijn verschillende websites waarop je de nieuwe leveringen in Nederland kunt volgen.

Wel is de Xbox Series S op veel plekken gewoon te koop. Dit is de lichtere en meer betaalbare variant van de nieuwe console van Microsoft. Lees hier meer over die spelcomputer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.