Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Vijf nieuwe filmklassiekers op Disney+ die jouw kerstvakantie vullen

De feestdagen zijn aangebroken. Vakantiedagen zijn opgenomen, tijd om kerst te vieren en vooral even tot rust komen. Gelukkig heeft ook Disney+ een mooie lading aan ‘nieuwe’ grote films voor je klaarstaan om te streamen.

Kerstboom aan, met een kleedje op de bank, chocolademelk in de hand en streamen maar. Deze nieuwe filmklassiekers vullen jouw kerstvakantie.

Nieuwe topfilms op Disney+

We zetten de beste nieuwe films op Disney+ voor je op een rijtje. Van een Arnold Schwarzenegger-klassieker van James Cameron tot een prettig staaltje sciencefiction. Zo komen we de kerstvakantie wel door.

True Lies

We trappen af met de heerlijke 90’s-thriller True Lies, van Avatar-regisseur James Cameron. Arnold Schwarzenegger speelt Harry Tasker, een geheim agent met een dubbelleven. Zijn vrouw, Helen, denkt namelijk dat haar man een saaie baan in de ICT heeft. Niet dus. Sterker nog: Helen vindt haar man maar saai. Kan ome Arnold naast het land ook zijn huwelijk redden? Heerlijk filmpje voor tijdens de feestdagen.

IMDb-score: 7.3

Sunshine

Heb je True Lies al lang gezien en ben je op zoek naar nieuw kijkvoer? De kans is groot dat Sunshine in 2007 niet op je radar stond. Zonde, want de science-fiction film van Trainspotting-regisseur Danny Boyle is absoluut het checken waard. Vijftig jaar in de toekomst is het ruimteschip Icarus II de laatste hoop van de mensheid om te overleven, met als missie om middels een explosie de stervende zon nieuw leven in te blazen. Krankzinnig plan, maar wanneer de Icarus II al het contact met de Aarde verliest, blijkt er nog veel meer aan de hand te zijn. Verder gaan we niets verklappen: Sunshine kun je nu op Disney+ streamen.

IMDb-score: 7.2

Predator

Terug naar het Cinematic Schwarzenegger Universe. Je kunt je marathon voortzetten met Predator, de filmklassieker uit 1987. Schwarzenegger en zijn commando’s krijgen de missie om in de jungle vermiste leden van een expeditie te vinden. Wat ze dan echter nog niet weten, is dat er een buitenaards wezen in diezelfde jungle woont, dat voor de sport op mensen jaagt. Het begin van een iconische franchise. Verstand op nul en genieten maar.

IMDb-score: 7.8

Man on Fire

De testosteron-factor wordt op Disney+ gewoon voortgezet met Man on Fire, met een andere iconische leading man: Denzel Washington. In deze thriller speelt hij een Amerikaanse ex-soldaat die als bodyguard aan de slag gaat voor het jonge meisje Pita Balletto, in de door ontvoeringen geteisterde Mexicaanse hoofdstad. Actie- en wraakfilm met een meedogenloos tempo, vol explosieve actie. Soort Taken en John Wick, voor die franchises van start gingen. En, stiekem van een hoger niveau.

IMDb-score: 7.7

Heat

Disney+ heeft ook een klassieker gescoord die op IMDb zelfs boven de acht weet uit te komen. Dan hebben we het over Heat, de geprezen misdaadfilm van Michael Mann. Robert De Niro speelt een meesterdief die samen met zijn team een geldtransport op succesvolle wijze weet te beroven. De buit? 1,6 miljoen dollar. Topdetective Vincent Hanna (Al Pacino) zet alles op alles om de criminelen op te sporen en dat megabedrag terug te halen. Het begin van een klopjacht die er gegarandeerd voor zorgt dat je op het puntje van je (kerst)stoel gaat zitten.

IMDb-score: 7.7

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.