Jelle van Es
Jelle van Es Tech 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De Denon Home Soundbar 550 geeft je televisie een geluidsrevolutie

Televisies die vandaag de dag uitkomen zijn indrukwekkend wanneer het aankomt op het beeld kwaliteit en hoe dun ze zijn. Maar dat heeft ook een nadeel: het standaard geluid is niet al te best. Een soundbar als de Denon Home Soundbar 550 kan daar verandering in brengen.

De Denon Home Soundbar 550 is vandaag door Denon onthuld. Het duurt nog wel even voordat je er zelf mee aan de slag kan: op 21 februari moet hij beschikbaar zijn, begin februari gaat hij in de pre-order

Dolby Atmos en meer op de Denon Home Soundbar 550

Nu zijn er al heel wat soundbars op de markt, waarbij de meeste werken met een extra box die je naast je televisie moet zetten. De Denon Home Soundbar 550 is echt puur een soundbar. Doordat hij Dolby Atmos en DTS: X 3D ondersteunt moet muziek, films en series beter tot leven komen. En dan heb je nog games en bepaalde sportwedstrijden die profiteren van de geluidsverbetering.

Denon Home Soundbar 550
De soundbar (Afbeelding: Denon)

Mocht je in het bezit zijn van andere producten binnen de Denon Home-reeks of speakers die gebruik maken van het HEOS-ecosysteem, dan is het mogelijk om het te koppelen met de andere speakers. Op die manier kun je nog meer genieten van de audio. Maar is het ook mogelijk om het geluid van een voetbalwedstrijd mee te krijgen wanneer je in de keuken staat en daar zo’n speaker hebt staan.

De verbindingen aan de achterkant (Afbeelding: Denon)

Van meerdere markten thuis

De Denon Home Soundbar 550 is van meerdere gemakken voorzien. Zo heeft hij een ingebouwde microfoon voor voice-commando’s via Alexa. Die zal overigens nog niet bij de lancering beschikbaar zijn, maar wordt in de lente geactiveerd. Verder kun je makkelijk naar de soundbar streamen met Spotify, AirPlay 2, Bluetooth, Apple Music, Tidal en meer. Op die manier kun je dus eigenlijk alles gebruiken. Wanneer hij uitkomt, krijgt hij een adviesprijs van 649 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.