Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Below Zero: Netflix onhult intense actiethriller over gevangenisbewaker

Help! Het is alweer bijna twee jaar geleden dat de Spaanse horrorfilm The Platform op Netflix uit kwam. De tijd vliegt. Ook in 2021 wil de streamingdienst gaan scoren met een Spaanse thriller. Maak kennis met Bajocero, Below Zero in het Engels, een intense thriller.

Below Zero is een intense actiethriller van de Spaanse regisseur Lluís Quílez, een naam die internationale filmliefhebbers waarschijnlijk weinig zegt. De beste man heeft ook slechts een handjevol films op zijn naam staan. Met deze Netflix Original krijgt hij echter de kans daar verandering in te brengen, op een internationaal podium.

Gevangenisbewaker belandt in nachtmerrie

Zijn film gaat over Martin, een gevangenisbewaker die een vrij simpel leven leidt. Op een dag krijgt hij de opdracht om met een gevangeniswagen zes gevangenen te vervoeren. Een collega wenst hem op omnieuze wijze succes.

Terwijl ‘s avonds laat over een eenzame, lange weg rijdt worden er opeens voetangels op de weg gegooid. Spijkerachtig materiaal waardoor hij niet door kan rijden. De wagen komt stil te staan in de dikke mist, en een nachtmerrie brandt los.

De wagen wordt namelijk overvallen door iemand die duidelijk Martin kent. Vanaf dat moment moet hij het opnemen en zich verdedigen tegen de zes gevangenen die hij vervoerde en de mysterieuze crimineel die hem aanviel. Klein probleem: Martin heeft geen idee waarom hij het doelwit is, of wat hij fout heeft gedaan. Wat het ook is, hij zal ervoor moeten boeten.

Below Zero: 29 januari op Netflix

De eerste thriller is intens. We zien claustrobofische actie, vuur, vuistgevechten gepaard met continu bloedstollende spanning. Geen groot overkoepelend plot, maar één nachtmerrie-achtige avond vol actie. Een mooi recept voor een dijk van een thriller, zou je zeggen. Op 29 januari gaan we ontdekken of Netflix die belofte ook in kan gaan lossen.

Vanaf dan staat Below Zero namelijk op de streamingdienst. Check hieronder de eerste internationale trailer!

Below Zero Netflix trailer
Poster (Bron: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.