Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Ryan Reynolds terug als Deadpool in MCU in onverwachte trailer

Ryan Reynolds heeft zijn MCU-debuut gemaakt als Deadpool op een manier die niemand zag aankomen. Naast Korg, voor de promotie van de GTA-film Free Guy.

We wisten al dat Disney ondertussen een absurd aantal megafranchises in handen heeft. Zeker sinds de overname van Fox in 2019.

Free Guy: GTA de film

Bij de inboedel van die deal zat ook Free Guy, een film met Ryan Reynolds in de hoofdrol die we het beste kunnen beschrijven als ‘GTA, de film’. De inspiratiebron is duidelijk.

Reynolds speelt een willekeurige burger, een onopvallend personage, die in een videogame-wereld leeft. Je kent ze wel: de onschuldige voorbijgangers waar jij langs of doorheen raast in Grand Theft Auto.

Reynolds speelt Guy, een NPC in een videogame die op een dag bewust wordt gemaakt van de gesimuleerde realiteit van zijn omgeving. Om zijn huis te behoeden voor volledige vernietiging, moet Guy samenwerken met de speler van het spel, Molotov Girl (Jodie Comer), en de held in zichzelf ontdekken.

Door de pandemie moest Free Guy meermaals uitgesteld worden. Dan kun je als Disney nu weer opnieuw dezelfde trailer met een paar kleine veranderingen uitbrengen, of gewoon keihard flexen met alle franchises die je in handen hebt.

Marvel Cinematic Universe-debuut

De entertainmentgigant heeft dat zojuist gedaan en daarmee ook een langverwacht Marvel Cinematic Universe-moment geïntroduceerd.

Deadpool 3 is nog in ontwikkeling bij Marvel Studios, maar toch heeft Ryan Reynolds nu zijn officiële MCU-debuut gemaakt. Niet in zijn eentje, maar naast Korg, het hilarische personage van Taika Waititi uit Thor: Ragnarok.

De twee Marvel-helden reageren in een komische video op het YouTube-kanaal van Reynolds op de nieuwste trailer van Free Guy. Waititi speelt ook een rol in de film, dus de samenwerking is een briljante no-brainer. Ja, dit kun je enkel als je Disney bent. Reynolds heeft niet voor niks een eigen marketing-startup.

Hopelijk wordt Free Guy net zo vermakelijk als deze marketingstunt. En ach, op zijn minst hebben Marvel-fans nu eindelijk het MCU-debuut van Deadpool gekregen. Free Guy komt in Nederland uit op 11 augustus.

Algoritme onthult welke Kamerleden het meest appen

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.