Felix Decavel
Felix Decavel Elektrische fiets 17 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe e-bike van het Nederlandse Phatfour is een pareltje

Elektrische fietsen lijken veelal op een getunede versie van het stokoude stalen ros waarmee je oma naar de bakker bolt. Niets mis mee natuurlijk. Maar als je liever zowel stoer als stijlvol op de trappers wenst te staan, dan kom je al gauw bij het Nederlandse Phatfour uit. En zojuist hebben ze een pareltje van een nieuwe e-bike uitgebracht: de FLX.

Ook al heb je nog nooit van het merk hebt gehoord, dan is de kans groot dat je de e-bikes al eens voorbij hebt zien zoeven op straat. Phatfour is momenteel de enige Nederlandse fabrikant van elektrische fatbikes.

In tegenstelling tot andere vervaardigers echter, haalt het bedrijf voor het nieuwste model zo weinig mogelijk onderdelen uit Azië. Hierdoor zitten containers een derde minder vol dan bij de voorgaande modellen het geval was. Bovendien is elk exemplaar in Hoofddorp samengesteld, waar de fabriek met zonnepanelen van stroom wordt voorzien. En dan hebben we het nog niet eens over de nieuwe snufjes gehad die de FLX rijk is.

De nieuwste e-bike van Phatfour: de FLX

De FLX is gemaakt voor de stedelijke avonturier die houdt van comfort én kracht. Het frame is zo ontworpen dat je een relaxte en prettige zithouding hebt, of je nou boomlang of drie turven hoog bent. Op het langwerpige zadel passen met gemak twee volwassenen, maar je kunt er natuurlijk ook in je eentje extra breeduit op plaatsnemen.

e-bike, elektrische fiets, phatfour
(Afbeelding: Phatfour) (Afbeelding: Phatfour)

Met een mogelijk bereik van wel 100 kilometer is de e-bike eveneens perfect voor langere ritten. Het display geeft zowel actueel als gemiddeld verbruik aan met een speciale range indicator. Zo weet de gebruiker altijd hoeveel kilometer hij nog kan rijden, waarbij ook rekening wordt gehouden met de weersomstandigheden.

e-bike, elektrische fiets, phatfour
(Afbeelding: Phatfour)

Phatfour ontwierp speciaal voor de FLX het Direct Drive System, waarbij de ondersteuning direct beschikbaar is, zonder turboknop of gashendel. Dit zorgt niet alleen voor een soepele en snelle start, maar maakt het rijden nog comfortabeler tot een topsnelheid van 25 kilometer per uur. De hydraulische remmen van Shimano zorgen dan weer voor voldoende stopkracht.

e-bike, elektrische fiets, phatfour
(Afbeelding: Phatfour)

Ook als hij stilstaat trouwens, kun je op de FLX rekenen. De elektrische fiets is namelijk voorzien van een uitgebreid beveiligingssysteem. Onder andere het framenummer en diverse andere onderdelen zijn in het systeem van Phatfour geregistreerd. Op die manier kan de politie altijd de locatie achterhalen, mocht de e-bike plots magisch verdwenen zijn. Daarnaast zit er een antidiefstal accuslot op.

(Afbeelding: Phatfour)
phatfour, nederlandse e-bike
(Afbeelding: Phatfour) (Afbeelding: Phatfour)

“De FLX is het resultaat van jarenlang ontwerpen, testen en perfectioneren”, aldus Mels van Hoolwerff, CEO en oprichter van Phatfour. “Met dit nieuwe model verhogen we de standaard voor fatbikes en laten we zien wat er mogelijk is met innovatieve technologie en een oog voor design.” Goedgekeurd wat onze deskundige mening betreft!

Als je vandaag de nieuwste e-bike van Phatfour bestelt, dan krijg je in april een nagelnieuwe parel van een elektrische fiets. De FLX komt uit in drie kleuren: opvallend geel, stoer legergroen en klassiek zwart.

Prijs: 2.989 euro

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.