Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 2 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Gaan we ooit een cross-over krijgen van DC en Marvel?

Er zijn steeds meer acteurs die de overstap maken tussen DC en Marvel. Gaan we ooit een cross-over krijgen van de twee merken in een cinematisch universum?

Ondanks het feit dat de comicgiganten in het verleden al op papier een samenwerking zijn aangegaan, is dat in de bioscoop nog niet gebeurd. Het zou waarschijnlijk echter een box office hit zijn. Is het een kwestie van tijd? Er zijn al zoveel acteurs die flirten met de één en de andere partij.

Talloze cross-over acteurs

Goed voorbeeld is Christian Bale die Batman heeft gespeeld en nu een villain is in Thor Love and Thunder. Maar ook actrice Daniella Melchior die Ratcatcher speelt in de DC-film Suicide Squad 2 en nu deel uitmaakt van Guardians of the Galaxy 3.

Ze is verre van de eerste acteur die tussen DC en Marvel springt; ook Pom Klementieff, Michael Rooker, Nathan Fillion, Steve Agee, en anderen deden hetzelfde. Een van de beroemdste acteurs die een soortgelijke sprong maakte was Ryan Reynolds die van Green Lantern naar Deadpool ging.

Er zijn meer acteurs die van DC naar Marvel gingen en vice versa. Zo speelde Ben Affleck Daredevil (Marvel) én Batman (DC). Ook trok Halle Berry het outfit van Catwoman (DC) aan nadat ze Storm in de X-Men-films speelde (Marvel). En kon Micheal Keaton (de beste Batman) het niet laten om the Vulture te spelen in Spider-Man: Home Coming. Goed nieuws voor fans, hij speelt wederom Batman in de aankomende The Flash-film. Maar de comic-nerd in ons hoopt op een brug tussen de twee bedrijven.

marvel dc
Beste knokpartij ooit. (Afbeelding: Marvel/DC)

Het hoeft echt niet een samensmelting van verschillende comic-stijlen te worden (wat al een uitdaging is). Edoch zou ook dat een intrigerende serie films worden. Wie wil niet een combinatie zien van Wolverine en Batman, of Captain America met een Superman-pak aan?

Hopen op DC vs. Marvel-film of -serie

Wellicht wordt onze droom ooit werkelijkheid. Als Disney gewoon DC koopt, dan heeft de House of Mouse écht alles in handen. Een DC vs. Marvel-film of -serie zou briljant zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.