Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Christian Bale lost moordzaak op in je volgende favoriete Netflix-film

Maak kennis met The Pale Blue Eye, een moordmysterie van Netflix. Christian Bale speelt een gepensioneerde detective die nog één keer in actie zal moeten komen om een gruwelijke moordzaak op te lossen.

Netflix staat bekend om zijn haast wetenschappelijke benadering van data. Op basis van kijkgedrag kan de streamingdienst met jaloersmakende precisie bepalen wat voor nieuwe series en films er gemaakt moeten worden. Jaloersmakend ja, want traditionele filmstudio’s kunnen er enkel van dromen.

Netflix duikt in de detectives

Blijkbaar blijkt uit die data ook dat we behoefte hebben aan beroemde mannelijke acteurs die moordzaken oplossen. Later deze maand komt de nieuwe Knives Out uit, met Daniel ‘James Bond’ Craig in de hoofdrol. Als detective Benoit Blanc duikt hij in een moordmysterie op een privé-eiland van een miljardair, in Griekenland.

Daarover kun je meer lezen in dit artikel. Naast Daniel Craig is er namelijk ook een andere beroemde acteur die een moordzaak op gaat lossen in een Netflix-film. Dan hebben we het over Christian Bale. Op 6 januari komt The Pale Blue Eye naar Netflix, een film van de Amerikaanse regisseur en schrijver Scott Cooper.

The Pale Blue Eye met Christian Bale

Bale maakte met hem eerder al films als Hostiles en Out of the Furnace. The Pale Blue Eye neemt ons mee naar het New York van 1830. Bale speelt Detective Landor, een gepensioneerde detective die toch weer aan de slag moet nadat er een gruwelijke moord is gepleegd op een militaire academie.

Daar werkt hij samen met een jonge cadet genaamd Edgar Allan Poe, gespeeld door Harry Melling, om de moordzaak op te lossen. Ja, de dichter en schrijver die gezien wordt als de vader van Gothic Horror. The Pale Blue Eye is pure fictie, maar de schrijver heeft daadwerkelijk in 1830 op de militaire academie West Point gezeten. Toen had hij al twee boeken gepubliceerd, al zou hij pas later echt in het horrorgenre duiken.

Een groot mysterie

Terug naar de Netflix Original. De eerste trailer voor het moordmysterie zet al meteen een prettig sfeertje neer. Bale’s personage wordt opgeroepen om naar de academie te gaan. Daar krijgt hij de gruwelijke details meteen te horen: een cadet heeft zichzelf schijnbaar opgehangen, waarna zijn hart uit zijn borst is gesneden.

Waargebeurde oorlogsfilm over Nederlandse verzet tijdelijk gratis te zien

Verder blijft de moordzaak vooral een mysterie, en dat is maar goed ook. De pret van een film als The Pale Blue Eye zit ‘m in het meepuzzelen met de detective. Dan wil je geen spoilers zien. Op 6 januari gaan we erachter komen wat er echt aan de hand is op de militaire academie. Vanaf dan staat The Pale Blue Eye op Netflix. Wie weet heeft ook Christian Bale na Daniel Craig zijn eigen detective-franchise in handen!

Pale Blue Eye Netflix Christian Bale moordmysterie
🍿 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.