Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Sex Education-ster scoort hit met best bekeken kerstfilm van nu

Veel nieuwe kerthits op Netflix, Disney+ en HBO Max in 2022, maar de best bekeken kerstfilm van dit moment bekijk je volgens FlixPatrol nu op Amazon Prime Video. Dat Asa Butterfield (Otis Milburn in Sex Education) de hoofdrol speelt in Your Christmas Or Mine?, is ongetwijfeld debet aan het succes

Asa Butterfield brak op jonge leeftijd al door met zijn rol als Bruno in oorlogsfilm The Boy in the Striped Pyjamas. Waar veel populaire kindacteurs sneuvelen na hun eerste grote rol, bleef dit Britse talent aan de weg timmeren. En sinds Sex Education is hij een van de meest gewilde acteurs binnen het gilde.

Amazon Prime-kerstfilm Your Christmas Or Mine?

Nu voor het eerst een kerstfilm met de hoofdrolspeler uit Sex Education. In de Amazon Prime Original speelt Asa Butterfield student James Hughes, die een prille relatie heeft met studente Hayley Taylor (Cora Kirk, Prey for the Devil). Ze proberen elkaar op dezelfde manier te verrassen met kerst, waardoor ze elkaar missen en de feestdagen met hun schoonfamilie moeten doorbrengen.

Hayley belandt bij de militaire vader van James in zijn kasteel. James daarentegen zit opgescheept met het disfunctionele arbeidersgezin van Hayley. Je merkt het al, Your Christmas Or Mine? is een romantische komedie met een vleugje coming of age. Precies wat we zoeken in een kerstfilm, dankjewel Amazon Prime.

Sex Education-ster Asa Butterfield scoort

De Amazon Prime-hit is volgens filmdatawebsite FlixPatrol de best bekeken kerstfilm van dit moment en tevens de best bekeken film op de streamingdienst in het algemeen. Ook in Nederland staat Your Christmas Or Mine? fier op positie één.

Duidelijk, Sex Education-acteur Asa Butterfield is populair en de kerstfilm wordt nu al massaal bekeken. Maar wat zeggen de recensenten? Welnu, die zijn gematigd enthousiast met een 60% score op Rotten Tomatoes. Het publiek is Amazon Prime iets gunstiger gestemd met een 67% score. Maar we hebben het al vaker gezegd: kerstfilms moeten zoetsappig, een beetje afgezaagd en vooral lekker makkelijk zijn.

Your Christmas Or Mine? is nu te streamen op Aamazon Prime.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.