Jeugdsentiment! Geniale Google Home reclame is een ode aan Home Alone

Het is alweer bijna Kerstmis en zonder in de televisiegids te kijken, kunnen we je nu al vertellen welke film er zeker voorbij gaat komen. We hebben het dan natuurlijk over Home Alone. Dit is en blijft tenslotte de ultieme kerstklassieker. Blijkbaar vinden ze dat bij Google ook, want de zoekmachine heeft een mini remake gemaakt met de originele acteur: Macaulay Culkin.

Google heeft dit gedaan om hun Google Home-apparaten onder de aandacht te brengen. Het is dan ook een moderne versie van de klassieker. De video heet Home Alone Again en ditmaal is Kevin niet alleen ouder, maar hij heeft nu ook moderne middelen tot zijn beschikking. Het is dus een echte klassieker uit je jeugd, maar dan in een modern jasje.

Google Home Alone

In de reclame zien de oudere Kevin een aantal iconische scènes één-op-één naspelen, maar dan met de hulp van Google Home. Zo gebruikt hij een slimme deurbel om de pizzabezorger te woord te staan, zet hij aftershave op zijn boodschappenlijstje en bedient hij de thermostaat via voice commands.

Home Alone Again with the Google Assistant

Even Kevin McCallister needs a little help. Add aftershave to your shopping list, set reminders, and fend off bandits, hands-free: https://assistant.google.com And for a limited time, try these Home Alone Easter eggs on your Google Assistant: – Hey Google, how much do I owe you? – Hey Google, did I forget something?

Het hoogtepunt is wanneer Macaulay Culkin. “Operation Kevin” activeert. Dit is de scène waarin hij door middel van poppen en kartonnen cut-outs net doet alsof iedereen thuis is om zo de dieven weg te jagen. In de originele film uit 1990 moest hij daar behoorlijk wat moeite voor doen, maar dankzij Google Home gaat dat anno 2018 een stuk gemakkelijker.

Macaulay Culkin is terug

Tof gedaan door Google, maar dat is niet de enige reden waarom we hier blij van worden. Het is vooral mooi om te zien dat Macaulay Culkin er weer een beetje bovenop gekomen is. De voormalig kindster heeft het de laatste jaren zeker niet gemakkelijk gehad, maar die tijd lijkt voorbij. Hij ziet er in ieder geval een stuk gezonder uit. Wie weet is dit dan ook een mooi moment om een echte Home Alone remake te maken.

Wil je deze feestdagen een kerstfilm kijken die niet zoetsappig is? Klik dan hier voor onze favorieten op Netflix.

WANT

Reageer op artikel:
Jeugdsentiment! Geniale Google Home reclame is een ode aan Home Alone
Sluiten