Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Carole Baskin deelt tik uit aan Tiger King Joe Exotic met briljante zet

Terwijl we geduldig het tweede seizoen van Tiger King afwachten, komt Carole Baskin alvast met opvallend nieuws. De aartsvijand van Joe Exotic heeft hem namelijk de ultieme tik uitgedeeld.

Vorige week bleek dat Netflix binnenkort het tweede seizoen van Tiger King uit gaat brengen. Joe Exotic zit al lang in de gevangenis, maar de makers beloven al sinds halverwege vorig jaar dat ze nog veel fascinerend materiaal hebben.

Tiger King Park

Sindsdien is er dan ook een hoop gehoord, vooral als het om het toneel gaat van seizoen 1. Dan hebben we het natuurlijk over het dierenpark van Joe Exotic. Daar zijn dingen gebeurd die het daglicht niet kunnen verdragen, met de fascinerende Netflix Original als gevolg.

Sinds het vertrek van Joe Exotic is de dierentuin in de handen van de aartsvijand van Exotic belandt: Carole Baskin.

Na een jarenlange juridische strijd kreeg het complete tijgerpark van de Tiger King in handen. Een van de aanklachten in de slepende juridische strijd was dat Joe het logo van Big Cat Rescue heeft gekopieerd, de naam van het park van Baskin.

Daardoor moest hij in 2014 een miljoen dollar aan zijn rivaal betalen. Hij wist de dans toen ‘slim’ te ontspringen door zijn dierenpark snel op de naam van zijn moeder te zetten. Daardoor konden deurwaarders het Tiger King-park niet in beslag nemen.

Carole Baskin slaat ultieme slag

Tot juni vorig jaar. Baskin trof een vertrapt en vernield park aan, zelfs met bedreigingen aan haar adres in de vorm van graffiti als welkomstcadeautje. Louis Theroux bracht het in beeld met zijn recente documentaire over de Tiger King.

Toch heeft Carole Baskin het laatste woord. Ze heeft namelijk in juni de ultieme tik aan Joe Exotic en zijn maatjes uitgedeeld, zo blijkt nu. Ze heeft de dierentuin verkocht, maar onder een voorwaarde die direct opvalt.

De koper mocht namelijk enkel het park kopen als de grond niet gebruikt zou worden voor activiteiten die op wat voor manier dan ook gerelateerd zijn aan de Netflix-serie. Oftewel: al helemaal niet als tijgerpark.

Twintig jaar wordt eindelijk geschiedenis

“Toen we het pand in juni verkochten, eisten we dat het nooit als dierentuin zou worden gebruikt, of voor iets dat met Tiger King of iets dergelijks te maken had”, vertelde Baskin aan Yahoo.

“Als het een RV-park of opslageenheid zou worden, willen we niet dat het het Tiger King RV Park wordt genoemd”, voegde Howard, de echtgenoot van Baskin, toe. “We willen dat de twintig jaar aan mishandeling van dieren daar wordt vergeten en voor goed geschiedenis wordt.”

Exotic zal dus nooit meer zijn droomplek in handen krijgen, al hielp een gevangenisstraf van 22 jaar daar al niet bij.

Vervroegde vrijlating

Toch zijn Baskin en Howard verrassend mild naar de Netflix-ster. Howard bevestigde eerder al dat hij de vervroegde vrijlating van Exotic zou steunen als Exotic de Big Cat Safety Act zou steunen, een mandaat dat het bezit van grote katten zoals leeuwen en luipaarden verbiedt.

Voorlopig kan Baskin in ieder geval rustig slapen en een slepend hoofdstuk afsluiten. Ze kan het in ieder geval goed gebruiken, want wie weet wat de makers van Tiger King in seizoen 2 van de Netflix Original allemaal gaan onthullen…

Tiger King plottwist: Jeff Lowe doet boekje open over lijken en Carole Baskin

TMZ

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.