Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 15 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Captain Marvel-actrice wordt eerste ‘vrouwelijke James Bond’

Over iets meer dan een half jaar is het voorbij voor Daniel Craig. Nog één keer zal hij te zien zijn als 007, maar dan zit het er na vijf James Bond-films eindelijk op. Veertien jaar na zijn spionage debuut is het tijd om het stokje over te dragen. Aan wie is nog steeds de grote vraag. Krijgen we eindelijk een zwarte 007? Of gaat het misschien wel een vrouw worden? Volgens een gerucht zou met het casten van deze Marvel-actrice het antwoord op beide vragen “ja” zijn. Haar naam: Lashana Lynch.

The Mail on Sunday kwam afgelopen weekend namelijk met nieuwe informatie naar buiten. Volgens bronnen heeft schrijfster Phoebe Waller-Bridge voor een behoorlijke twist gezorgd in het nieuwe script. Waller-Bridge staat bekend als feministe en werd in april binnengehaald om het script van James Bond 25 een boost te geven. Ja, je leest het goed. De eerste vrouwelijke en zwarte 007 wordt al in de aankomende film aangekondigd.

Eerste vrouwelijke 007 in James Bond: Lashana Lynch

Volgens The Mail on Sunday is er een scène waarin we de door Ralph Fiennes gespeeld spionnen baas M zien. Hij zegt: “kom binnen 007.” Iedereen verwacht dan natuurlijk dat Daniel Craig binnenloopt, maar dat is niet het geval. Door de deur komt Lashana Lynch. James Bond is tenslotte met pensioen, maar er moet wel een nieuwe 007 komen. Dat zal deze keer dus een zwarte vrouw zijn. Iets waar Daniel Craig niks op tegen heeft.

vrouwelijke james bond, 007, lashana lynch

Lashana Lynch is misschien niet de bekendste naam, maar ze heeft al een flinke blockbuster achter haar naam staan. De 31-jarige actrice uit Engeland speelde begin dit jaar in Captain Marvel. In deze superheldenfilm speelde ze zij aan zij met hoofdrolspeelster Brie Larson.

Wat niet gaat veranderen, is dat Daniel Craig gewoon zijn kans gaat wagen. De charmeur eersteklas richt zijn vizier op Lashana Lynch, maar dat lijkt een kansloze missie te zijn. Volgens de bron heeft de dame in kwestie geen interesse en rolt met haar ogen wanneer James Bond zijn kans waagt. Dat is hij natuurlijk niet gewend, of zoals de bron zegt: “Bond is nog steeds Bond, maar hij moet leren hoe je omgaat met de wereld van #MeToo.”

James Bond blijft een man

De ouderwetse James Bond lijkt dus te gaan uitsterven. Of dat een goed iets is, mag je zelf gaan bepalen. Let alleen wel op dat als je een statement gaat maken, dat je dan niet het woord ‘Bond Girl’ gebruikt. Deze is vanaf heden namelijk verboden. Voortaan gaan vrouwen die close zijn met de mannelijke 007 als ‘Bond woman’ door het leven. Dat geldt dus ook voor de bloedmooie Ana De Armas die in James Bond 25 te zien zal zijn.

Betekent dit automatisch dat Lashana Lynch ook in de toekomst de rol van 007 op haar zal nemen? Nee, zeker niet. Die kans lijkt zelfs erg klein. Barbara Broccoli, de belangrijkste producer, maakte eerder al bekend dat het niet gaat gebeuren. Sterke vrouwen kunnen in haar ogen een belangrijke rol spelen in het verhaal, maar James Bond blijft een man.

Every Time James Bond Charmingly Seduced A Woman

When going tête-à-tête with a beautiful lady, James Bond always knows how to throw a one-liner in like a pro. Here are some of his best lines of seduction, from Connery to Craig. It’s a master class in cool. Follow us on Facebook: http://facebook.com/airows Follow us on Instagram: http://instagram.com/airows_ Follow us on Twitter: http://twitter.com/airows Edit by Alex Moschina for Airows.

Wie het dan wel gaat worden? In ieder geval niet Idris Elba (en dit is waarom hij niet wil doen), maar mogelijk wel deze acteur uit Schotland. Zeker is het allemaal in ieder geval nog niet. Zo worden ook Tom Hardy en deze acteur uit Peaky Blinders vaak genoemd.

Wie wordt de opvolger van Daniel Craig?

Voordat het zover is, krijgen we eerst nog James Bond 25. Het laatste optreden van Daniel Craig zal niet onder die titel in de bioscoop komen. Deze moet nog bekend gemaakt worden. Er zijn al wel geruchten en één daarvan lijkt een hint te zijn naar de dood van James Bond. Hoe dat precies zit lees je hier. Wat we wel zeker weten is dat Rami Malek de nieuwe bad guy zal zijn. Genoeg om naar uit te kijken dus. Begin 2020 gaat het gebeuren en hier vind je alvast de eerste teaser trailer.

Daily MailIMDb

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.