Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 8 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Belangrijkste producer onthult of er ooit een vrouwelijke James Bond komt

Het is de laatste tijd nogal onrustig in de wereld van James Bond. Zo vertrok regisseur Danny Boyle na onenigheid met de producers en werd er vervolgens een verrassende naam aangesteld als zijn vervanger. Maar daar blijft het niet. Ondertussen wordt er namelijk ook al druk gespeculeerd over wie Daniel Craig gaat opvolgen als 007. Wordt het Idris Elba? Tom Hardy? Of misschien toch een vrouw?

Een definitief antwoord op de vraag: “wie is de volgende Bond?” kunnen we nog niet geven, maar we kunnen er al wel één wegstrepen. Eigenlijk kunnen we ongeveer de helft van de wereldbevolking afstrepen, want de volgende 007 wordt geen vrouw. Sterker nog: de hoofdrol in een James Bond film gaat nooit gespeeld worden door een actrice. Dat heeft de belangrijkste producer Barbara Broccoli bekendgemaakt.

Geen vrouwelijk 007

“Bond is een man. Hij is een mannelijk karakter. Dat was al zo in de boeken en dat zal ook zo blijven,” aldus Barbara Broccoli. Dat betekent volgens haar overigens niet dat James Bond niet met zijn tijd meegaat. “Het is prima dat 007 een man is en we hoeven hem dan ook niet te gaan veranderen in een vrouw. We kunnen beter meer interessante vrouwelijke karakter creëren die belangrijk zijn voor het verhaal.”

007 Spectre Official Trailer #2 (2015) Daniel Craig James Bond Movie HD

007 Spectre Trailer 2 (2015) Daniel Craig James Bond Movie HD [Official Trailer]

Een andere belangrijke functie wordt in de toekomst mogelijk wel door een vrouw ingevuld. Volgens Broccoli is de kans namelijk zeker aanwezig dat er in de toekomst een dame plaats gaat nemen in de regiestoel. Bij haar vorige drie projecten was de regisseur iedere keer een vrouw en dat bevalt haar blijkbaar prima.

James Bond 25

Hoe die vrouwelijke invloeden gaan uitwerken, is voorlopig nog even afwachten. We krijgen namelijk eerst nog James Bond 25 met Daniel Craig in de hoofdrol en Cary Fukunaga als regisseur. Wanneer deze precies gaat verschijnen is nog niet bekend, maar de verwachting is begin 2020.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Guardian

Reageer op artikel:
Belangrijkste producer onthult of er ooit een vrouwelijke James Bond komt
Sluiten