Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 29 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

James Bond producent benadert Schotse acteur voor de rol van 007

Nu zeker is dat Idris Alba geen kandidaat is om Daniel Craig op te volgen als de nieuwe James Bond, draait de geruchtenmachine op volle toeren. De laatste toevoeging aan de lange lijst van mogelijke gegadigden is Sam Heughan. De 38-jarige Schot maakte eerder furore in de tv-serie Outlander en is volgens de Daily Mail een serieuze kanshebber.

Sam Heughan is mogelijk de nieuwe James Bond

Al langer doet de vraag de ronde wie de beste papieren is huis zou hebben om Daniel Craig op te volgen. Eerder gingen de namen van Damian Lewis, Tom Hardy, Henry Cavill en Jason Statham rond. Niet de minsten dus, maar de kans dat Sam Heughan het zou worden is bijzonder groot. Heughean kreeg namelijk een telefoontje van de producers om auditie te doen.

Als dus niet alleen je naam wordt genoemd als mogelijk nieuwe James Bond, maar ook nog eens wordt gevraag om auditie te doen, dan is dat wel een duidelijke aanwijzing. Overigens duurt het nog wel even voor we de Schot, mocht hij het inderdaad worden, op het witte doek zullen zien. We krijgen namelijk eerst nog de 25e James Bond film met Daniel Craig. Deze staat gepland voor 2020.

Na Sean Connery eindelijk weer een Schot als geheim agent

Nu het gerucht dus vrij sterk is, vraagt iedereen zich af wat Heughan zo speciaal maakt dat hij de nieuwe 007 zou kunnen zijn. Allereerst is hij een Schot. Dat is volgens de bron uit het artikel in de Daily Mail een voordeel. “Het is 36 jaar geleden dat een Schot in de huid van de bekendste geheim agent kroop. Met de keuze voor Heughan maken de producenten duidelijk op zoek te zijn naar iemand om dat succes te herhalen”.

Sam Heughan in Outlander:

Outlander | Season 4 Official Trailer | STARZ

In Season 4, a reunited Claire and Jamie will start a home in the new world-but what awaits them there? Outlander returns November 4 to STARZ. #Outlander #STARZ Watch Outlander now on the STARZ app: http://starz.tv/WatchSTARZYT Subscribe now for more Outlander content: http://bit.ly/1kalhP0 Like Outlander on Facebook:http://starz.tv/OutlanderFacebookYT Follow Outlander on Twitter: http://bit.ly/OutlanderTwitterYT Follow Outlander on Instagram: http://starz.tv/OutlanderInstagramYT Outlander is internationally distributed by Sony Pictures Television.

Pierce Brosnan en Timothy Dalton

De afkomst van de nieuwe 007 is overigens niet het enige argument. “Sam is een ervaren acteur, hij is in topvorm en hij heeft een brutale kant die aantrekkelijk is omdat de bazen willen dat Bond een stuk assertiever is”, vervolgt de bron. Dit zou overigens niet de eerste keer zijn dat Heughan ook wordt gevraagd voor de rol van 007. In 2002 was hij in de race om de rol van Pierce Brosnan over te nemen, maar hij werd te jong geacht.

Uiteindelijk werd niet Sam, maar Craig verkozen. Opvallende detail: zowel Brosnan als Timothy Dalton werden ooit afgewezen voor de rol van 007 voor ze de rol uiteindelijk wel kregen. Als dat een mogelijke indicatie zou zijn, vergroot dit dus de kans van Heughan. Aan de acteur zelf zal het in ieder geval niet liggen. “Heb ik erover nagedacht? Ja, wel meer dan eens, “zei hij. “Ik deed een lange tijd geleden auditie voor Bond toen ze uiteindelijk kozen voor Daniel Craig. Het was een goede ervaring”.

Waarom Idris Elba geen James Bond wilde worden? Dat legt hij hier graag zelf uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Dmarge

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
James Bond producent benadert Schotse acteur voor de rol van 007
Sluiten