Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 1 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Daniel Craig onthult dat hij een vrouwelijke James Bond wel ziet zitten

Vorige week werd eindelijk duidelijk wat we van James Bond 25 mogen verwachten. Rami Malek werd officieel bevestigd als badguy, we maakten kennis met nieuwe Bond Girl Ana de Armas en werd bekend in welke landen er allemaal gefilmd gaat worden. Een hoop nieuwe plekken en gezichten, maar dat geldt niet voor de rol van 007. Die is voor de vijfde keer voor Daniel Craig, maar dat is ook meteen de laatste keer.

Na de 25ste Bond film is het gedaan voor de Brit. Daar zal hij zelf niet rouwig om zijn, want Craig heeft in het verleden vaak genoeg laten weten dat deze rol behoorlijk zwaar is. Inmiddels is de man uit Chester al dertien jaar 007 en dat betekent dat het wel een keer tijd is voor wat vers bloed. De grote vraag is alleen of dat opnieuw het bloed gaat zijn van een blanke kerel.

Jane Bond absoluut een optie volgens Daniel Craig

We leven in 2019 en volgens velen moet ook de bekendste spion ter wereld met zijn tijd meegaan. Dat betekent dat alle afkomsten, geaardheden en geslachten meegenomen moeten worden in de zoektocht naar een nieuwe James (of Jane) Bond. Tijdens een persevenement op Jamaica werd duidelijk dat ook de huidige 007 daar wel een mening over heeft.

Tegenover The Mirror vertelde Daniel Craig dat in zijn ogen iedere optie overwogen moet worden. Hij liet vervolgens weten dat hij van mening is dat een vrouw of afro-Amerikaan zeker geschikt zou zijn voor de rol. Toch lijkt de kans op een niet mannelijke Bond klein. Producer Barbara Broccoli liet namelijk onlangs nog maar weer eens weten dat een vrouwelijke James Bond nooit gaat gebeuren.

007 is een man

“Hij is een mannelijk karakter. 007 is geschreven als een man en dat zal ook zo blijven.” Een zwarte James Bond is wel een serieuze optie. Het is dan ook niet zo gek dat Idris Elba regelmatig genoemd wordt. We zullen het er allemaal over eens zijn dat hij een meer dan geschikte keuze is, maar de Brit zelf heeft al laten weten dat hij om deze reden geen interesse heeft in de rol.

SKYFALL – Official Trailer

Daniel Craig is back as Ian Fleming’s James Bond 007 in Skyfall, the 23rd adventure in the longest-running film franchise of all time. In Skyfall, Bond’s loyalty to M is tested as her past comes back to haunt her. As MI6 comes under attack, 007 must track down and destroy the threat, no matter how personal the cost.

Een Schotse James Bond

Het begint er dan ook sterk op te lijken dat de volgende Bond gewoon weer een blanke kerel gaat worden. Niets mis mee natuurlijk! In dat geval zijn er in ieder geval meer dan genoeg goede opties. Denk aan Damian Lewis, Tom Hardy en Henry Cavill. Toch lijkt een minder grote naam uit Schotland de beste papieren hebben. Volgens de geruchten is deze acteur namelijk al door de produces benaderd om auditie te komen doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Maxim

Reageer op artikel:
Daniel Craig onthult dat hij een vrouwelijke James Bond wel ziet zitten
Sluiten