Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 7 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Niet Tom Hardy, maar deze Peaky Blinders acteur is mogelijk de nieuwe James Bond

Eerder deze week liet Idris Elba nog maar weer eens weten dat hij niet de nieuwe James Bond wil worden. Volgens de bookmakers staat de Britse acteur nog steeds hoog op de lijst, maar is zeker niet meer de favoriet. Dat zijn nu Richard Madden en Tom Hiddleston die gelijke kansen worden toebedeeld. Verrassender is de nieuwe nummer drie, want daar zien we een acteur uit Peaky Blinders en het is niet Tom Hardy.

Niemand minder dan Cillian Murphy is de laatste tijd flink gestegen op de ranglijst. De acteur uit Ierland wordt al langere tijd genoemd als optie, maar is pas in de laatste weken echt omhoog geschoten. Steeds meer gokkers zetten hun geld op Tom Shelby uit Peaky Blinders. Lange tijd stond zijn quotering op 7/1, maar die is inmiddels opgelopen tot 100/30.

Peaky Blinders acteur volgens bookmakers in derde positie

Alleen Richard Madden en Tom Hiddleston hebben volgens de bookmakers een grotere kans op de prestigieuze rol. Zowel de acteur uit Game of Thrones en Bodyguard, als de man die we vooral kennen als Loki uit de Marvel films staan op 2/1. Het begint er dus sterk op te lijken dat we één van deze twee heren of Cillian Murphy straks gaan zien als de nieuwe 007.

De tweede Ierse James Bond uit de geschiedenis

Mocht het de man uit Peaky Blinders gaan worden, dan krijgen we voor de tweede keer in de historie een Ierse Bond. Tot nu toe was Pierce Brosnan de enige 007 uit Ierland. Daarnaast is de rol vervuld geweest door een Schot (Sean Connery), Australiër (George Lazenby) en drie Britten (Roger Moore, Timothy Dalton en Daniel Craig).

Peaky Blinders: Series 4 Trailer – BBC Two

SUBSCRIBE to the OFFICIAL BBC YouTube channel: https://bit.ly/2IXqEIn LAUNCH BBC iPlayer to access Live TV and Box Sets: https://bbc.in/2J18jYJ Programme website: http://bbc.in/1Wcl1W3 All new Peaky Blinders premiering exclusively on BBC Two.

Mocht Cillian Murphy de rol van James Bond mislopen, dan zou dat wel zuur zijn. Eerder was hij namelijk ook al dichtbij de hoofdrol in Batman Begins, maar verloor het toen uiteindelijk nipt van Christian Bale.

Waarom wil Idris Elba niet?

Lange tijd werd Idris Elba bestempeld als de grote kanshebber, maar dat lijkt toch echt niet te gaan gebeuren. Dat is zijn eigen keuze. De man die lange tijd door het leven ging als de eerste zwarte James Bond ziet het zelf gewoon niet zitten. Eerder deze week gaf hij tekst en uitleg. Benieuwd waarom hij geen 007 wil worden? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Irish Post

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Niet Tom Hardy, maar deze Peaky Blinders acteur is mogelijk de nieuwe James Bond
Sluiten