Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 4 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

James Bond: Idris Elba onthult waarom hij Daniel Craig niet gaat opvolgen

Over iets meer dan een jaar is het dan eindelijk zover: de vijfde en laatste James Bond film met Daniel Craig. Ruim twaalf geleden speelde hij voor het eerste 007 en wist meteen iedereen te overtuigen. Casino Royale is zonder twijfel één van de beste Bond films ooit gemaakt. Daniel Craig gaf een nieuwe draai aan de welbekende spion en leverde vervolgens nog vier goede Bond-films af. Hem opvolgen, is dan ook geen gemakkelijke taak.

De man die die volgens velen deze uitdaging aan moet gaan, is Idris Elba. De acteur die je kunt kennen als Luther uit de gelijknamige BBC serie of als Heimdall uit meerdere Marvel films. Bij vele bookmakers staat hij bovenaan het lijstje, maar Idris zelf blijft de boot voorlopig afhouden. Hij draaide er al lange tijd omheen en wordt de laatste tijd steeds vocaler over het het spelen van James Bond.

Idris Elba ziet schaduwkant van James Bond spelen

Bij Good Morning, Britain reageerde hij eerder al heel duidelijk op de geruchten. ‘Nee’ was het antwoord op de vraag of hij James Bond gaat spelen. Kort en krachtig. Nu legt Idris Elba zelf uit waarom hij de rol van 007 niet zit zitten. “Bond is één van de grootste franchises in de wereld, en om die reden, wie hem dan ook gaat spelen, moet dat leven gaan leiden. Jij bent dat karakter en zult voor vele, vele jaren dat karakter blijven. Op dit moment werk ik aan karakters die naast Idris leven. Niet één die mij overneemt en mij definieert.”

007 Spectre Official Trailer #2 (2015) Daniel Craig James Bond Movie HD

007 Spectre Trailer 2 (2015) Daniel Craig James Bond Movie HD [Official Trailer]

Idris Elba is er dus bang voor dat, als hij de rol op zich neemt, iedereen hem alleen nog maar ziet als James Bond. Logisch, want hij zou zeker niet de eerste acteur zijn die tegen dit probleem aanloopt. Onderdeel zijn van een grote franchise is een prachtige uitdaging en een eer, maar kan ook bepalend zijn voor de rest van je carrière.

Nog één keer Daniel Craig

Dat betekent dat de producers voorlopig nog even moeten verder zoeken. Misschien dat ze het bij Tom Hardy of Richard Madden kunnen proberen. Beiden heren gooien hoge ogen bij de fans. Gelukkig hebben ze nog even de tijd, want we krijgen eerst nog James Bond 25 met Daniel Craig. Die film heeft vorige week eindelijk een werktitel gekregen die hint naar de bad guy, maar een paar dagen later werd een andere “muzikale” acteur bekend gemaakt als villain. Benieuwd wie dat is? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Esquire

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
James Bond: Idris Elba onthult waarom hij Daniel Craig niet gaat opvolgen
Sluiten