Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 26 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Het is officieel: Rami Malek is de ster in Bond 25

Goed nieuws voor de fans van James Bond, eindelijk is er meer nieuws bekend over Bond 25. Er is officieel aangekondigd dat Rami Malek (Bohemian Rhapsody) de bad guy zal spelen en dat Daniel Craig weer in de huid van 007 zal kruipen. Als het aan Craig ligt, is het overigens wel de laatste keer dat hij zijn opwachting maakt als 007. En de nieuwe Bond Girl? Dat is de prachtige Ana de Armas uit Cuba.

Rami Malek als bad guy in Bond 25

Het officiële Twitter-account van James Bond, of in ieder geval het account van de James Bond-films, gaf de belangrijkste namen vrij van de castleden van de nieuwe James Bond film, die nu nog bekend staat als Bond 25. Het bleef overigens niet bij de reeks tweets waarin de cast werd voorgesteld aan het publiek. Tijdens een persconferentie werden de castleden in levende lijve gepresenteerd. Waaronder een aantal bekende gezichten als Ralph Fiennes, Rory Kinnear, Ben Whishaw en Naomi Harris in hun rollen van M, Tanner, Q en Moneypenny. De rol van James Bond wordt ingevuld door Daniel Craig.

James Bond on Twitter

And finally Rami Malek joins the cast of #BOND25

De cast

De meest opvallende nieuwe naam is Rami Malek. Na zijn succesvolle rol als Freddy Mercury in de Queen-film Bohemian Rhapsody is hij definitief doorgebroken bij het grote publiek. En hij wordt de nieuwe ster voor fans van James Bond: Rami Malek gaat de ‘bad guy’ spelen in de 25e Bond-film. De cast tot nu toe ziet er als volgt uit.

 • Daniel Craig als James Bond
 • Rami Malek
 • Ana de Armas
 • Ralph Fiennes als M, James Bond’s baas
 • Ben Wishaw als Q, hoofd van de gadget-afdeling
 • Léa Seydoux als Madeleine Swann, terugkerende Bond girl uit Spectre
 • David Dencik
 • Lashana Lynch
 • Dali Benssalah
 • Jeffrey Wright als Felix Leiter, Bonds vriend in de CIA (Casino Royale en Quantum of Solace)
 • Billy Magnussen
 • Naomie Harris als Miss Moneypenny, M’s secretaresse.
 • Rory Kinnear als Bill Tanner, M’s stafchef

Het plot van de nieuwe James Bond-film

De details zijn uiteraard nog niet bekend, maar er is wel alvast een tipje van de sluier opgelicht. James Bond heeft de actieve dienst verlaten en is dus eigenlijk geen geheim agent meer. Maar of hij echt van zijn rust geniet? Nou, niet bepaald. Een ontmoeting met zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA is de aanleiding van het verhaal. Leither roept de hulp van 007 in. Het leidt naar het spoor van een mysterieuze schurk (Rami Malek), gewapend met gevaarlijke nieuwe technologie.

De filmlocaties

Zoals bij elke James Bond-film zijn de vermeende locaties altijd goed voor een flinke stroom aan geruchten. Al eerder werd er gemeld dat Jamaica in ieder een van de vele locaties zou zijn voor Bond 25. Dat is nu ook officieel bevestigd. Naast Jamaica vonden de opnames ook plaats in Noorwegen, Italië en Jamaica. Dat worden dus zowel besneeuwde bergen als tropische stranden met palmbomen. Op Jamaica werd tevens een huis gebouwd, speciaal voor de productie van Bond 25. Jamaica is een symbolisch eiland voor James Bond, te weten dat Ian Flemming het personage in Jamaica bedacht. Enkele van de meest iconische scènes van Dr. No zijn ook in Jamaica opgenomen. De nieuwe James-Bond-film wordt geregisseerd door Cary Joji Fukunaga.

Laatste 007 voor Daniel Craig

De producenten lieten verder weten dat Bond 25 wellicht de laatste James film zal zijn waarin Daniel Craig de rol van 007 vertolkt. Helemaal zeker is dat overigens nog niet. Check hier alvast de elektrische Aston Martin uit de nieuwe James Bond-film.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het is officieel: Rami Malek is de ster in Bond 25
Sluiten