Gelekte James Bond 25 titel hint naar de dood van Daniel Craig

Het duurt nog even voordat James Bond 25 in de bioscoop draait, maar zo langzamerhand komen we steeds meer te weten over het laatste optreden van Daniel Craig. Zo weten we dat Rami Malek de bad-guy gaat spelen en kregen we eerder deze week de eerste bewegende beelden voorgeschoteld. Wat we nog steeds niet zeker weten, is de titel. Gisteren lekte er een nieuwe naam en die hint naar een wel heel definitief einde voor Daniel Craig.

Tot gisteren waren er twee namen die regelmatig opdoken: Eclipse en Shatterhand. Vooral die laatste leek het wel eens te kunnen gaan worden. Begin dit jaar werd namelijk ontdekt dat dit de werktitel is van de vijfentwintigste Bond-film. Shatterhand is geen onbekende naam en is in het verleden al vaker gebruikt door de geestelijk vader van 007: Ian Fleming. Deze naam hint ook direct naar de terugkeer van een bekende Bond slechterik. Wie dat is lees je hier.

James Bond 25 titel gelekt

Gisteren werd er een derde mogelijk naam gelekt via Twitter. Zoals je hieronder kunt zien gaat het om de titel: “A Reason To Die.” Heel overtuigend is het bewijs niet. Iedereen kan tenslotte deze foto maken en naar buiten brengen. Toch zijn er ook nog andere bronnen die beweren dat dit de officiële was van de vijfentwintigste Bond-film. Ja, dat lees je goed: “was.”

James Bond on Twitter

Bond25

Een dag voor de bekendmaking (op 24 april) werd besloten dat deze titel toch niet Bond-waardig genoeg was. We weten dus zeker dat James Bond 25 dus niet A Reason To Die gaat heten, maar dat betekent niet dat dit geen interessant nieuws is. Deze titel vertelt ons mogelijk namelijk wel wat over het verhaal en volgens velen is dat niet positief voor 007.

Geen happy ending voor Daniel Craig

De titel zou wel eens kunnen betekenen dat James Bond het niet gaat volhouden tot de eindcredits. Dit zou een grote schok zijn, maar onmogelijk is het zeker niet. Hoewel 007 in de films altijd levend het einde haalt, is dat in de boeken wel eens anders geweest. Het zou dus best kunnen dat er nu ook een film zonder happy ending komt.

Ergens zou dat ook wel toepasselijk en begrijpelijk zijn. Sinds Daniel Craig de rol speelt, zijn de Bond-films behoorlijk veranderd. In het verleden was James Bond een man die altijd alles onder controle had. Hij was bijna een soort superheld. Dat geldt niet voor Daniel Craig. Zijn 007 is een man die worstelt met zichzelf en behoorlijk beschadigd is. Hij heeft eigenlijk geen leven en dat is volgens sommigen een goede reden om te sterven. Kortom, A Reason To Die.

Wie wordt de volgende James Bond?

Als dit echt het plan is, kunnen we ons gaan opmaken voor misschien wel de meest heftige James Bond film ooit en een wel heel definitief einde van Daniel Craig als 007. We gaan het meemaken begin 2020, want dan zal de film in de bioscoop verschijnen.

Benieuwd wie Daniel Craig gaat opvolgen? Het gerucht gaat dat deze Schotse acteur de beste papieren heeft.

MI6 HQ

Reageer op artikel:
Gelekte James Bond 25 titel hint naar de dood van Daniel Craig
Sluiten