Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 26 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerste gameplay Call of Duty: Vanguard belooft brute oorlogsactie

Activision heeft eindelijk de eerste gameplay-beelden van Call of Duty: Vanguard onthuld. Maar liefst tien minuten aan oorlogsactie.

Na een korte teaser werd afgelopen week eindelijk de volgende Call of Duty onthuld. Geen high-tech gadgets of wapens meer: we gaan terug naar de Tweede Wereldoorlog.

Call of Duty: Vanguard

Ontwikkelaar Sledgehammer Games gaat de onvertelde verhalen van internationale oorlogshelden vertellen, die samen de beruchte Task Force One vormden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze veranderen de geschiedenis en vormden de basis van de Special Forces die we tegenwoordig kennen.

Een spectaculaire eerste trailer liet een oorlog zien die op verschillende fronten wordt uitgevochten. Allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk is en blijft het een game. We zijn al vaak genoeg gefopt met veel te mooie trailers: we willen gameplay zien!

Eerste gameplay-beelden

Gelukkig begrijpt uitgever Activision dat ook. Gisteren werd de eerste gameplay-video van Call of Duty: Vanguard op het internet gedropt.

We krijgen bijna tien minuten aan gameplay te zien. De speler in kwestie wordt op een missie in Stalingrad gedropt, waar je als een legendarische vrouwelijke sniper speelt, Petrova.

Tijdens je missie aan het Oostfront krijg je opvallend veel vrijheid. Je kunt van afstand je vijanden neerschieten met je sniper, of juist van dichterbij voor de stealthy aanpak gaan en stilletjes je doelwitten uitschakelen.

Gameplay lijkt goed te zitten

Call of Duty: Vanguard wordt duidelijk vooral weer een vermakelijk schietavontuur. Verwacht geen revolutionaire of bijzonder innovatieve gameplay. De game draait op dezelfde engine als Modern Warfare uit 2019, een game die verrassend lekker speelde.

Met de gameplay zit het zo te zien dus wel goed. De vraag is of de verschillende omgevingen en het verhaal ook net zo onderhoudend zullen zijn als de beste delen uit de franchise. Dat blijft nog een kwestie van afwachten, tot 5 november. Dan komt Call of Duty: Vanguard uit op de PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X en Xbox Series S.

Komend weekend gratis proberen

Je hoeft echter gelukkig niet zo lang te wachten om al aan de slag te gaan met de game. Sterker nog, je kunt komend weekend al met Vanguard aan de slag, mits je een Playstation 4 of Playstation 5 hebt. Dan kun je meedoen aan de gratis alpha die van 27 tot en met 29 augustus loopt.

Meer weten over de plannen voor Call of Duty: Vanguard? Check dan het onderstaande artikel:

Call of Duty: Vanguard officieel onthuld – 6 dingen die je moet weten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.