Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 9 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Beelden: Call of Duty gaat naar Amsterdam in nieuwe maps

Call of Duty legt opnieuw de focus op onze hoofdstad met twee nieuwe maps die duidelijk op Amsterdam gebaseerd zijn. Knallen maar.

Internationale Call of Duty-spelers kunnen alvast beginnen met het oefenen van het uitspreken van ‘Vondel’ en ‘Kunstenaar District’. Dat zijn twee namen die gamers vanaf 14 juni wereldwijd te horen gaan krijgen.

Grote update voor Call of Duty

Dan gaat het vierde seizoen van Call of Duty: Warzone 2.0 en Modern Warfare 2 van start. Beide multiplayer-games krijgen met vaste regelmaat een lading nieuwe content, in de vorm van seizoenen.

Een manier van games verder ontwikkelen die eigenlijk in de afgelopen jaren de standaard is geworden in de gamesindustrie. Van Fortnite en Overwatch tot Rocket League. En, niet geheel onbelangrijk, gepaard met een battlepass waarvoor fervente spelers weer los moeten betalen, om zo nog meer digitale hebbedingetjes vrij te spelen.

Zeker in een matig ondersteunde game als Modern Warfare 2 is dat wrang, die uitmelkerij. Maar goed, toch hebben we binnenkort dus een reden om de game weer opnieuw op te starten. Na ongetwijfeld een vrachtlading aan updates krijg je dan namelijk twee zeer herkenbare maps op je beeldscherm getoverd.

Op naar Amsterdam!

De eerste is Vondel, een nieuwe map voor de gigantische spelmodus Warzone 2.0. Het battle royale-spel kan vanaf 14 juni gespeeld worden in een direct herkenbare digitale versie van Amsterdam. Uitgever Activision Blizzard noemt overigens nergens de naam van onze hoofdstad. Zij beschrijven het als een “baroque Europese stad waar de eeuwenoude wereldgeschiedenis wordt gecombineerd met moderne architectuur.” Maar ja, kijk twee seconden naar de officiële beelden, en je snapt meteen dat het om Amsterdam gaat. Bovendien is de naam al een dead giveaway.

Van Vondel naar Kunstenaar District

Ben je meer van de traditionele deathmatch? Dan kun je ook in Modern Warfare 2 in onze hoofdstad gaan knallen. Daar wordt namelijk Kunstenaar District aan toegevoegd. Een nieuwe map waar we nog weinig over weten, maar ook hier geldt dat het officiele beeld meteen duidelijk maakt dat we door de grachten van Amsterdam kunnen gaan sprinten. Niet zo vreemd, overigens, gezien een deel van de singleplayer-campagne van Call of Duty: Modern Warfare 2 zich ook al in de grachtengordel afspeelde.

Niet van plan om de game te gaan spelen, maar wel benieuwd naar hoe Amsterdam is nagemaakt? Zet dan vooral even 14 juni in je agenda, dan kun je ongetwijfeld op YouTube talloze opnames vinden van potjes die in de nieuwe maps gespeeld worden. Ben je wel een fervente speler en ben je benieuwd naar wat het vierde seizoen nog meer met zich meebrengt? Check dan het onderstaande overzicht, scroll verder voor meer beelden, of lees het officiële blogbericht over de fikse update. Knal ze!

Call of Duty gaat naar Amsterdam: nieuwe Warzone en multiplayer-map
🎮 (Afbeelding: Activision)

COD Blog

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.